|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Hüthüt Kuşu konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
23.08.2014, 17:24 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Hüthüt Kuşu Hüthüt Kuşu Tarifi Hüthüt kuşu malzemeler: 750 gram yağsız kuzu eti 450 gram ayva 75 gram tereyağı 15 gram Süzme Çam Balı 10 gram şeker 50 gram yaş badem 30 gram kuru kayısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1 dal taze kekik 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 adet tane karabiber Hüthüt kuşu hazırlanışı: Etleri tereyağı ve az sıvı yağda, çok kısık ateşte, suyunu salana kadar pişirin. Ayrı bir kapta Süzme Çam Balı’nı yarım su bardağı suyla karıştırarak ballı su hazırlayın. Ayvaları yıkadıktan sonra iki ucundan sap kısımlarını koparın ve önce ikiye sonra da dörde bölerek içlerini temizleyin. Etler suyunu çekmeye başlayınca tuz ve karabiber serpin. Etler rengini alınca ballı suyu ekleyin ve üzerlerine toz şeker dökün. Etleri altüst ederek bir miktar daha renkleri kahverengiye dönünce ayvaları ilave edin. Tavada kalan yağı da etlerin üzerine ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Bademleri az sıvı yağda kavurun, kayısıları ekleyin ve bir taşım kaynadıktan sonra etlerin üzerine ekleyin. Pişirdiğiniz yemeği servis tabağına alıp bir dal taze kekikle süsleyip servis edin.
__________________ SON... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |