|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Milföyde Garnitürlü Köfte Tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.09.2014, 23:57 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Milföyde Garnitürlü Köfte Tarifi Milföyde Garnitürlü Köfte Tarifi 2 adet domates, Milföy hamuru. Köftesi İçin: Yarım kg kıyma, 1 adet soğan, 1 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tepeleme galeta unu, 1 adet yumurta, Tuz, Kekik, Karabiber, 3-4 yemek kaşığı su, Küçük kavanoz garnitür. Üzeri İçin: Yumurtanın sarısı. Milföyde Garnitürlü Köfte Yapılışı Soğanı, sarımsağı rendeleyelim. Bir kaba kıymayı, soğanı, sarımsağı, baharatları, galeta ununu, yumurtayı, tuzu, suyu koyalım ve yoğuralım. Hazırladığımız köfte harcını buzdolabında 15-20 dakika dinlendirelim. Köfte harcından küçük parçalar koparalım ve yuvarlayıp, hafif yassılayalım. Sonra köfteleri arkalı önlü hafif kızartalım. Garnitürü yıkayıp, suyunu süzdürelim. Domatesleri minik minik doğrayalım. ( ben kışın yaptığım konservelerden kullandım ) Yumuşamış milföy hamurunun üzerine önce biraz domates koyalım. Domatesin üzerine bir adet köfteyi yerleştirelim. Köftenin üzerine biraz garnitürden koyup, milföy hamurunun dört kenarını ortada birleştirip, kürdanla tutturalım. Hazırladığımız milföylerin üzerine yumurtanın sarısını sürelim. Milföyde Garnitürlü Köftelerimizi önceden ısıtılmış 200° fırında 20-25 dakika pişirelim. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |