|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Tahin soslu levrek konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.02.2015, 22:16 | #1 (permalink) |
| Tahin soslu levrek Tahin soslu levrek Malzemeler 6 adet orta boy levrek 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan 1/2 su bardağı tahin 1/4 su bardağı limon suyu 2 çay bardağı su 1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 çay kaşığı kişniş tohumu 1/2 çay kaşığı tuz Püf noktası: Sosu daha iyi çekmesi için levreklerin üzerine keskin bir bıçak yardımıyla çizikler atabilirsiniz. Pişirme önerisi: Kuru soğanları arzuya göre piyazlık da doğrayabilirsiniz. Balıkları zeytinyağıyla ovup, ızgarada pişirdikten sonra hazırladığınız sos ilavesiyle de servis edebilirsiniz. Nasıl Yapılır - Orta boy kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. - Soğanları zeytinyağında 2- 3 dakika kadar soteledikten sonra limon suyu, tahin, su ve kişniş tohumlarını katın. - Hazırladığınız sosu, aralarda karıştırarak orta ateşte, 3-4 dakika kaynatın. - Balıkları, taze çekilmiş tane karabiber ve tuzla ovduktan sonra ısıya dayanıklı bir fırın kabına yerleştirin. - Hazırladığınız sosu balıkların üzerine sürdükten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. - Fırından çıkan balıkları, bütün olarak servis tabağına alın. Arzuya göre; limon dilimleri eşliğinde servis edin, sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun... alıntı
__________________ |
23.04.2015, 12:56 | #2 (permalink) |
Adamlıktır, Hergün Aynı Kadını Sevmek ... | Cevap: Tahin soslu levrek Tahin mi , değişik bir tarif.
__________________ Ben Hayalperest Değilim, İnanmazsanız Evdeki Dinozoruma Sorun. |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |