Sebzeli Kuzu Buğulama tarifi Malzemeler: (4 kişilik) 800 g kuzu kol (4 tane 200 gramlık parça) 1 kabak 100 g taze fasulye 1 havuç 2 patates 1 soğan 100 g haşlanmış bezelye 4-5 dal maydanoz 4 su bardağı su ½ limon 50 g tereyağı 1 tatlı kaşığı un tozşeker tuz Hazırlanışı: Soğanı tereyağında pembeleşene kadar kavurun, etleri , havucu ve fasulyeyi ekledikten sonra 10 dakika daha kavurun, unu ilave ettikten sonra 3-5 kez karıştırıp, suyunu ekledikten sonra, tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte pişirin. Fasulyeleri ikiye bölün, havuç, kabak ve limonu dilimleyip, etin üzerine ekleyip, 35 dakika kaynatın. Tuz, bezelye ve şekeri ilave ettikten sonra ocağı kapatın. Maydanozu ince kıyın, yemeğe karıştırın, sıcak servis yapın. |
Saat: 13:09 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.