Alabalık Dolması Nasıl Yapılır? [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Gerekli Malzemeler: * 4 adet alabalık * 4 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet soğan * 1 adet havuç * 2 diş sarımsak * 2 adet kerevizin yeşil sapı * 1 çay bardağı ceviz içi * 3 çorba kaşığı sirke * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * limon dilimleri * 1 çorba kaşığı galeta unu * kekik * tuz Alabalık Dolması Yapılışı: 1. Tereyağı fırın kabında ısıtılır. Soğan, havuç, sarımsak ve ceviz içi tereyağında 5 dakika kavrulur. 2. Kekik, tuz, galeta unu ve 1 çorba kaşığı sirke eklenip, pişirilir. 3. Alabalıkların başları kesilip, içleri ve kılçıkları ayıklanıp tuzlanır. Hazırlanan harç balıklara doldurulur. 4. Doldurulmuş balıklar fırın kabına yerleştirilir. 1 çorba kaşığı sirke ve zeytinyağı üzerine dökülüp, orta dereceli fırında pişirilir. 5. Dilimlenerek limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapılır. |
Saat: 13:51 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.