Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Fırında Çinekop Pilaki Nasıl Yapılır ? (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/24093-firinda-cinekop-pilaki-nasil-yapilir.html)

Jaqen 14.01.2013 12:49

Fırında Çinekop Pilaki Nasıl Yapılır ?
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çinekop Pilaki için Malzemeler:

* 8 adet orta boy çinekop
* 2 adet soğan
* 2 adet havuç
* 3 diş sarımsak
* 2 adet patates
* 1 adet kereviz
* 2 adet domates
* 6 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı salça
* tuz
* 2 su bardağı sıcak su
Çinekop Pilaki Yapılışı:

1. Çinekoplar iyice temizlenip yıkandıktan sonra hafifçe yağlanmış bir tepsiye dizilir.
2. Sarımsaklar dövülür, havuçlar ve soğanlar küp küp doğranır. Sıvıyağ tavada ısıtıldıktan sonra soğan, havuç ve sarımsaklar sotelenir.
3. Patates, domates ve kerevizler küp küp doğranır ve tavaya ekleyip sotelemeye devam edilir.
4. Salça, tuz ve sıcak su eklenip 5 dakika pişirilir.
5. Bu karışım tepsideki çinekoplarm üzerine dökülür ve yayılır. Önceden ısıttığınız 200°Cli fırında yarım saat kadar pişirilir.


Saat: 11:19

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.