|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Baharatlı Dil Balığı Pişirme konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
19.01.2013, 21:47 | #1 (permalink) |
Root Administrator | Baharatlı Dil Balığı Pişirme Baharatlı Dil Balığı Malzemeleri: * 8 adet dilbalığı filetosu * 4 adet taze soğan * 3 adet arpacık soğan * 4 çorba kaşığı tereyağı * 1 su bardağı beyaz şarap * 250 gr kuşkonmaz konservesi (kurulanıp iri doğranmış ) * 1 su bardağı acı krema * 1 çorba kaşığı mısır nişasta * maydanoz * defne yaprağı * karabiber * tuz * kırmızı biber Baharatlı Dil Balığı Yapılışı: 1. Maydanoz, taze soğan, arpacık soğan ve 2 çorba kaşığı krema bir kap içerisinde karıştırılır. 2. Dil balığı filetolarının üstlerine hazırlanan karışım konulup, rulo halinde sarılır. İple tek tek bağlanır. 3. Tereyağı bir tencerede eritilir. Yağ kızdırılınca dil balığı filetoları 4 dakika kadar kızartılır. 4. Şarap, tuz, kırmızı biber, karabiber, defne yaprağı ve kuşkonmaz eklenip, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika balıklar pişene kadar pişirilir. 5. Balıklar tencereden süzgeçle çıkartılıp, servis tabağına yerleştirilir. İpleri çözülüp sıcak olarak muhafaza edilir. 6. Tencerede kalan sos süzgeçten geçirilir. Süzülmüş karışıma 1/2 su bardağı krema, kırmızı biber ve eritilmiş mısır nişastası eklenip, karıştırılır. 7. Karışım kısık ateşte koyu kıvama gelene kadar karıştırılarak pişirilir. 8. Servis tabağına alman balıkların üzerine hazırlanan sostan dökülüp, sıcak olarak servis yapılır. Etiketler: Baharatlı balık tarifi, Balık yapılışı, Balık yemekleri, Balık ızgara |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |