Mısır Gevrekli Tavuk Tarifi Malzemeler, Yarım kilo tavuk göğüs fileto 1 paket süt kreması Yarım su bardağı süt 1 kâse sade mısır gevreği 2 yemek kaşığı su Damak tadınıza göre tuz, karabiber Hazırlanışı, Tavuk etlerini orta büyüklükte parçalar bölün. Derin bir kapta krema, süt, karabiber ve tuzu karıştırın. Tavuk etlerini karışımın içinde ekleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Tavuk etlerini sütlü karışımın içinden çıkarıp süzün. Mısır gevreğini düz bir tabağa alın. Her bir parça tavuk etini mısır gevreğine bulayın. Fırın tepsisine aralık bırakmadan dizin. Üzerine 2 yemek kaşığı su ve yarım çay bardağı sütlü karışımdan dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. Afiyet olsun |
Saat: 22:18 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.