Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Et - Tavuk - Balık (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/)
-   -   Midye Pilavı (https://www.forumaski.com/et-tavuk-balik/35031-midye-pilavi.html)

Ela 04.06.2013 11:49

Midye Pilavı
 
Malzemeler:

350 gr.Amerikan pirinci
200 gr.Soğan
1.2 lt. Midye
50 gr.Toz şeker
100 ml.Soya yağı
100 gr.Fındık içi
50 gr.Kuru üzüm
1.3 lt.Kaynamış su
Tuz
Kuru nane
Yenibahar
Karabiber
Limon

Yapilisi:

Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun.
Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun.
Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin.
Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.

Asi Ruh 18.11.2013 22:13

Cevap: Midye Pilavı
 
Ağzım sulanıyor okurken alcan limonu vurcan midyeye vurcan midyeye :D


Saat: 21:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.