Midye Pilavı Malzemeler: 350 gr.Amerikan pirinci 200 gr.Soğan 1.2 lt. Midye 50 gr.Toz şeker 100 ml.Soya yağı 100 gr.Fındık içi 50 gr.Kuru üzüm 1.3 lt.Kaynamış su Tuz Kuru nane Yenibahar Karabiber Limon Yapilisi: Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın. |
Cevap: Midye Pilavı Ağzım sulanıyor okurken alcan limonu vurcan midyeye vurcan midyeye :D |
Saat: 21:29 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.