|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Karides Tava konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
04.06.2013, 11:54 | #1 (permalink) |
| Karides Tava Malzemeler: 25 adet orta boy karides Tuz 1 limon suyu 1 çay bardağı un 3 yumurta 1 bardak galeta unu Sıvı yağ Garnitür: 1/ 2 demet maydanoz 1 limon 1/ 2 tertip “tartar sos” Yapılışı: Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun. Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın. Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin. Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın. Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin. Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |