|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Hawai Usulü Balık konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 19:06 | #1 (permalink) |
| Hawai Usulü Balık Hawai Usulü Balık Malzemeler: * 1 küçük kutu konserve ananas (250 gr) * Karabiber * 4 dilim tost ekmeği * 2 çorba kaşığı margarin * 2 çorba kaşığı köri * 2 çorba kaşığı mayonez * 3 çorba kaşığı labne peyniri * 1 demet taze soğan * 2 domates * 4 somon fileto * 3 çorba kaşığı limon suyu * 3 çorba kaşığı un * 2 çorba kaşığı sıvıyağ ve tuz. Hazırlanması: * Ananasın suyunu süzüp bir kapta biriktirin. * Küçük bir tencerede 1 çorba kaşığı margarini eritin. Köriyi içinde hafifçe kavurun. * Ananas suyunu ekleyip ateşten alın. Karışıma mayonez ve labne ekleyip karıştırın. * Taze soğanı ayıklayıp yıkayın. Halka halka doğrayın. * Domatesi ayıklayıp yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. * Balığı temizleyin. Ardından limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırıp una bulayın. * Sıvıyağ ve kalan margarini tavada kızdırın. Yağda önce ananası sonra domatesin her iki yüzünü kızartın. * Son olarak balığı 2?3 dakika kadar aynı yağda kızartın. Balıklar kızarırken ekmekleri tost makinesinde veya fırında ısıtın. * Ekmekleri servis tabaklarına alın. Üzerlerine domates, ananas ve balığı yerleştirin. * Hawai usulü balığın üzerine köri sosu dökün ve taze soğanlarla süsleyip servis yapın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |