|
Et - Tavuk - Balık kategorisinde açılmış olan Dereotlu Mezgit konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
24.11.2013, 19:10 | #1 (permalink) |
| Dereotlu Mezgit Dereotlu Mezgit Malzemeler: * 800 gr patates * Tuz * 1 çorba kaşığı margarin * 1 soğan * 3 çorba kaşığı sirke * Karabiber * 6 çorba kaşığı sıvıyağ * 1 limon * 4 mezgit fileto * 2 yumurta * 1 demet dereotu * 2 çorba kaşığı un * 4 domates * 1 kabak Hazırlanması: * Patatesleri kabukları ile tuzlu suda haşlayın. * Domatesleri yıkayıp incecik dilimleyin. * Kabağı yıkayın. Uzunlamasına ikiye bölüp dilimleyin. * Soğanı soyup doğrayın. * Sebzeleri karıştırın. * Sos için sirke, tuz ve karabiberi karıştırın. 4 çorba kaşığı yağ ekleyip sebzelerin üzerine dökün. * Limonu yıkayıp kurulayın. Kabuğundan biraz rendeleyin. Suyunu sıkın. * Balık filetolarını temizleyin. Karabiber ve limon rendesi ile tatlandırın. * Yumurtayı çırpın. Dereotunu doğrayıp yumurtaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. * Balığı önce una ardından yumurtalı karışıma bulayın. * Artan yağı tavada kızdırıp balıkları orta ateşte kızartın. * Margarini eritin. Patateslerin kabuklarını soyup kızartın. * Balık ve salata ile birlikte servis tabaklarına paylaştırın.
__________________ |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |