Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Bebek Yatağı Nasıl Kurulur? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/155165-bebek-yatagi-nasil-kurulur.html)

DeRDeST 29.05.2015 21:05

Bebek Yatağı Nasıl Kurulur?
 
Bebek Yatağı Nasıl Kurulur?

Bebek Yatağı, Bebek Yatağı Kurulumu, Bebek Yatağı Nasıl Kurulur, Nasıl Bebek Yatağı Kurulur, Bebek Yatağı Kurulumu İçin Öneriler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bebeğinizin gelişimi için en önemli unsurlardan biri de uykudur. Sağlıklı bir uyku bebeklik döneminin çok rahat geçmesini sağlar. Peki iyi ve rahat bir uyku için bebeğinize nasıl bir yatak kurmanız gerektiğini biliyor musunuz?

Bebek yatakları neredeyse bütün mobilyacılarda çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Odanızın büyüklüğüne ve rengine uygun bir bebek yatağını bütün ilgili satış yerlerinden kolayca bulabilirsiniz. Bebek yatağının satın alınırken iskeleti ve yatağın kaplanmamış kısmını edinmiş olursunuz. Yatak seçerken dikkat etmeniz gerekenler çoğunlukla yatağın ortopedik özellikleridir. Bebek yatağı çok sert ya da çok yumuşak olmamalıdır. Sert yatak bebeğin uykuya dalmasını zorlaştırırken çok yumuşak yatak da kas gelişimine olumsuz etki edebilir. Bu nedenle orta yumuşaklıkta bir bebek yatağı ve buna uygun bir yatak iskelet mobilyası alıp evinize getirdikten sonra size düşen kısmı bu yatağı tamamlamaktır. Bebek yatağını kurarken öncelikle iskelet görevi gören mobilyanın sağlamlığından emin olunuz. Bunun için orta büyüklükte ve vidalara uygun bir tornavida ile bütün vidaların oynamadığını test ediniz. Tüm vidalar sağlam olarak monte edilmişse yatağı ambalajından çıkartarak rahatlıkla mobilyanın içine yerleştirebilrsiniz.

Bebek yatağını kurarken yatak örtüsünü mobilyaya yerlşetirmeden önce takmakta fayda vardır. Mümkünse lastikli bir yatak örtüsü ile bütün yatağı kaplayıp mobilyanın içine yerleştiriniz. Yatak örütüsü mutlaka yüzde yüz pamuk özelliğe sahip olmalıdır. Yüzde yüz pamuk olmayan yatak örtülerinde pamuk oranı ne kadar fazla olursa olsun bebekte kaşıntı ve alerji yapar.

Sağlıklı bir bebeklik dönemi için sadece yatak örütüsünün değil bebeğin cildine değen diğer bütün yatak ve kıyafet malzemelerinin yüzde yüz pamuk olamsı gerekmektedir. Yatak örütüsünü takıp yatağı mobilyaya yerleştirdikten sonra üzerine kolay kullanılması açısından bebek battaniyesi ebatlarında bir bez serebilirsiniz. Bunun sebebi; sıvı akışı durumunda yatak örtüsünü çıkartmak zorunda kalmadan kolayca temizlik işlemini gerçekleştirebilmenizdir. Temizliğin kolay olmasının yanında yatağın zarar görmesini de engeller. Aksi takdirde birkaç kez sıvı alan yatak dokusunu bozar ve kullanılmaz hale gelir. Yumuşak bir yastık ve pike ya da ince bir yorganla bebek yatağını eksiksiz olarak kurabilirsiniz.


Saat: 07:39

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.