Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Büyük Salonda Yemek Masası Nasıl Kullanılır_ (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/155869-buyuk-salonda-yemek-masasi-nasil-kullanilir_.html)

DeRDeST 02.06.2015 20:03

Büyük Salonda Yemek Masası Nasıl Kullanılır_
 
Büyük Salonda Yemek Masası Nasıl Kullanılır_

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Büyük salonlar alan olarak geniş oldukları için ferah ve aydınlık mekânlardır. Böylesi geniş alanlı mekânların dekorasyon ve döşemeleri de bir o kadar kolay olmaktadır. Bu yüzden seçilecek mobilyalar ve aksesuarlarda daha çok alternatif mevcuttur ve daha rahat bir dekorasyon keyfi yaşanır. Fakat her ne kadar kolay ve keyifli bir döşeme yaşansa bile büyük salonlar için uyumlu dekoratif tercihlerin yapılması daha şık ve gösterişli bir görünüm için gereklidir. Yanlış bir mobilya kullanımı istenilenin tam aksine kötü bir dekorasyona neden olabilir.

Yemek masaları büyük salonların olmazsa olmaz parçalarındandır. Kapladığı alan ve yapısı gereği genel dekorasyonun nasıl bir tarzda olduğunun mesajını veren yemek masaları böylesi mekânlarda büyük bir hâkimiyet sağlar. Bu yüzden büyük salonlar için en uygun yemek masalarının hangi malzemeden, nasıl ve ne şekilde kullanılacağının bilinmesi gerekecektir.

Büyük salonlara için seçilecek yemek masasında renk kısıtına gitmeye gerek yoktur. Açık veya koyu renkler genel dekorasyonlar ile uyumlu durduğu sürece kullanılabilir. Küçük bir salon için koyu renkli yemek masaları karanlık ve iç karartıcı durabilecekken büyük salonlara zenginlik ve şık bir görünüm getirecektir. Bu yüzden koyu kahve tonları büyük salonlar için gösterişli renkler denilebilir.

Büyük salonlar için kullanılacak masanın ahşap, lake veya cam olması yine diğer mobilyaları dekoratif anlamda uyumlu bir şekilde tamamladığı sürece sorun değildir. Camdan yemek masaları çok kullanışlı olmasalar da mekâna şeffaflık, yumuşak bir hava ve şık bir duruş kazandıracaktır. Ahşap masalar da cam masalar gibi şık ve ağır bir duruş getirecektir. Burada hangi yapı veya malzemeden yemek masası seçilmesi gerektiği diğer mobilyalarda kullanılan malzemeye göre belirlenmesi önerilir.

Büyük salonlarda yuvarlak veya dikdörtgen masalar kullanılabilir. Oturma grubu, sandalyeler, televizyon ünitesi gibi tamamlayıcı parçaların kenarları oval şeklinde böyle yumuşak hatlara sahip bir salon için yuvarlak masalar uygun olacaktır. Aksine sivri veya keskin kenarlı mobilyalar için ise dikdörtgen masalar ideal duracaktır.

Büyük salonlarda yemek masalarının mutfağa daha yakın yerlerde veya kapıya yakın şekilde konumlandırılması kullanışlılık açısından daha uygundur. Mutfaktan getirilecek olan araç gerecin açısından bu şekilde bir konumlama kolaylık sağlayacaktır. Öte yandan yemek masalarının televizyonun tam karşısında duracak şekilde tutulması da kalabalık misafir günlerinde keyifli saatler yaşanmasını sağlayacaktır.


Saat: 13:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.