Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Şezlong Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156063-sezlong-nasil-secilir.html)

DeRDeST 03.06.2015 19:02

Şezlong Nasıl Seçilir?
 
Şezlong Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Havaların ısınması ve yaz aylarının gelmesiyle beraber; dış mekan mobilyalarını depolardan çıkarma, eskiyenlerin yerine yenilerini alma telaşı başlar. Bahçede ya da deniz kenarında; kitabınızı okumak, biraz şekerleme yapmak ve bolca dinlenmek için bir şezlongdan daha iyisi düşünülemez. Ancak bu keyifli mobilyayı alırken; hem uzun süreli konfor hem de uzun yıllar kullanabilmek için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Modeller, ebatlar, kullanılan materyaller derken kafanız karışıyorsa bu ipuçları karar vermenizi kolaylaştırabilir.

Kullanım amacı

Şezlongun nerede ve hangi amaçla kullanılacağına karar vermek ürün seçeneklerini azaltmaya yardımcı olur. Örneğin deniz kenarında kullanılacak bir şezlong ile bahçede kullanılacak şezlongun farklı özelliklere sahip olması gerekir. Rattan bir şezlong bahçede konforlu bir kullanım sağlarken, deniz kenarında kullanmak için uygun değildir. Kullanım amacı, bir dış mekan mobilyası olan şezlongun, çevresel faktörlere karşı hangi materyallerden üretilmesi gerektiği hakkında yol gösterir.

Tasarım

Sık kullanmayı planladığınız şezlonglar için rahat, yumuşak ve kolay yıkanabilir döşemeleri tercih edin. Seçeceğiniz rengin, varsa diğer mobilyalarla uyumlu ve tamamlayıcı renklerde olmasına dikkat edin. Çok severek aldığınız bir şezlong, uyumsuz rengiyle tüm huzur atmosferinin dağılmasına ve bakışları üzerine toplamasına neden olabilir.

Koyu renkler güneş ışıklarını daha fazla çeker. Bu hem aşırı sıcağa maruz kalmanıza hem de döşemenin renginin diğer renklere göre daha kısa sürede açılmasına neden olur.

Ölçüler ve ağırlık

Üst kısmı sandalyeye benzeyen şezlongların alt kısmı hem oturmaya hem de uzanmaya uygun genişlikte tasarlanmıştır. Şezlongu koymak istediğiniz alanın; katlamak, çevirmek, yükseklik ayarı gibi farklı konum ve ihtiyaçlara cevap verebilecek genişlikte olduğundan emin olun. Sabit bir alanda kullanmayacağınız portatif şezlongların kolayca taşınabilmesi için hafif malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edin.


Saat: 11:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.