Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Küçük Salonda Masa Nasıl Kullanılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156064-kucuk-salonda-masa-nasil-kullanilir.html)

DeRDeST 03.06.2015 19:03

Küçük Salonda Masa Nasıl Kullanılır?
 
Küçük Salonda Masa Nasıl Kullanılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evler sahip oldukları alan bakımından farklılık gösterebilirler. Buna bağlı olarak ev bölümlerinin de alanları farklı olacaktır. Örneğin, kimi evler geniş ve büyük salonlara sahip iken bazı evler daha küçük salonlu olabilirler. Böyle zamanlarda yine alana göre eşyaların boyutunu ayarlayabilmek çok önemlidir. Her nasıl ki dekorasyon, renk ve tarz uyumu sağlanmaya çalışılıyor ise aynı şekilde eşyaların büyüklüğünün de odalar ile orantılı olabilmesi önemlidir.

Küçük salonlar bazen kullanış bakımından elverişsiz olabilirler. Gerek eşyaların içeride yerleştiriliş tarzı gerek sağlanmaya çalışılan dekoratif görünüm olsun çoğu zaman istenilen görünüm yaratılamayabilir. Bu yüzden küçük salonların kurulumunda bazı püf noktaların bilinmesi gerekmektedir. Bilindiği üzere masalar salonların vazgeçilmez parçalarıdır. Bu parçaların salonda doğru ve uyumlu kullanımı hem kullanışlılık açısından hem de görünüm açısından fayda sağlayacaktır.

Küçük salonlara büyük masalar alınması uygun değildir. Alan bakımından yer kaplayacağı için diğer eşyaların kolay ve uyumlu bir şekilde yerleşimini engelleyecektir. Ayrıca masa ne kadar gösterişli olursa olsun böylesi küçük salonlarda kendini gösteremeyecektir ve hatta kötü bir görünüme bile neden olabilecektir. Bu yüzden küçük bir salonda daha ziyade küçük boyutlarda masaların kullanımı önerilir. Ancak bugün gelişen alternatif dekorasyon çözümleri küçük masalara bazı teknik detaylar eklemiş ve bunları oldukça kullanışlı kılmıştır. Örneğin açılır kapanır tarzda masalar küçük salonlar için idealdir. Kalabalık misafir günlerinde orta kısmından alternatif bir ekle büyüyen masalar kullanışlı çözümler sunmaktadır. Ancak alternatif çözümlü masalar içerisinde olan katlanabilir masaların küçük salonlar için kullanımı önerilmez. Katlanabilir türden masalar daha ziyade küçük mutfaklar veya balkonlar için idealdir.

Küçük salonlarda kullanılacak olan masaların açık renk tercih edilmesi de dekoratif bir çözümdür. Küçük ve dar alanların açık renkler ile daha ferah gösterileceği bir gerçektir. Bu yüzden küçük salonlarda bej, kırık beyaz, krem gibi açık ve sade renkte masaların kullanılması salonu daha ferah, aydınlık ve geniş gösterebilecektir.


Saat: 12:16

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.