Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Lake Dolap Bakımı Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156201-lake-dolap-bakimi-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 04.06.2015 15:10

Lake Dolap Bakımı Nasıl Yapılır?
 
Lake Dolap Bakımı Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dekorasyonun ayrılmaz parçalarından biri olan dolaplar, hem fazla eşyaları ortadan kaldırdığı gibi hem de görüntüleriyle dekorasyona katkı sağlar. Şık ve güzel görünmesi için dolabın malzemesi kadar kolay temizlenmesi de önemlidir. Dolabın hangi malzemeden yapıldığı da temizlikte önemli bir ayrıntıdır. Örneğin lake dolaplar, özellikle mutfaklarda ayrı bir şıklık yarattığı gibi son derece modern bir görünüme de sahiptir.

Yeni bir tasarım alternatifi yaratan lake dolaplar, güzel ve etkileyici görünümlerini doğru temizlik metotlarıyla daha iyi korur. Diğer dolaplara göre daha pahalı olan ama standart dışı görünümleriyle göz dolduran lake dolaplar, kolay yıpranmaz. Ancak doğru temizlik kurallarını bilmek, ömürlerini uzatmak açısından önem taşır.

Sirkeli suyla silin

Yapılması gereken son derece basit bir uygulamadır. Lake dolapları, nemli ve temiz bir bezle silmekle işe başlayabilirsiniz. Üzerindeki tozu aldıktan sonra sirkeli suya batırılmış bezle tekrar silip zaman kaybetmeden durulama işlemine geçmelisiniz. Durulama işleminden kasıt, sirkesiz yani duru suyla ıslatılmış bezle silmektir. En son aşamada da kuru bir bezle lake dolapların yüzeyini kurulayabilirsiniz. Böylece ıslak bezin bırakacağı izlerden kurtulmuş olur, dolapların lekeli ve çizikmiş gibi görünmesinin önüne geçebilirsiniz. Üstelik kolay temizlenebilen özellikteki lake dolaplar, bu kolay temizlik işleminin ardından yepyeni bir görünüme kavuşacaktır.

Temizlik sırasında mikrofiber bez kullanmanız, işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü mikrofiber bezler tüy bırakmamalarıyla ünlüdür. Daha kapsamlı bir şey yapmak istiyorsanız buharlı temizliğin nimetlerinden de yararlanabilirsiniz.

Çizikler için...

Lake boyaya bulaşan kirleri temizlemenin başka bir yolu da tiner kullanmaktır. Tiner, özellikle boya lekesini çıkarmada etkilidir. Tinerle çıkmayan lekeler için de pasta ve polish kullanmak gerekir. Ancak önceden lekeli bölgenin zımparalanması şarttır. Bu işlemi yaparken de yüzeyin çizilmemesi için zımpara yaparken su kullanmanız gerekir. Ayrıca zımparalama işleminin de tek yönlü, yani ya aşağı-yukarı ya da sağa-sola doğru yapılması önerilir.

Lake dolaplardaki çiziklerin giderilmesi için de çizik giderici ürünler (cila vb.) ya da çizik giderici kalemler kullanılabilir. Bu ürünleri kullanmadan önce yapılması gereken, kullanma kılavuzunun iyice okunmasıdır.


Saat: 00:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.