Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Jaluzi Perde Çeşitleri Nelerdir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156621-jaluzi-perde-cesitleri-nelerdir.html)

DeRDeST 06.06.2015 15:16

Jaluzi Perde Çeşitleri Nelerdir?
 
Jaluzi Perde Çeşitleri Nelerdir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Genellikle ofis ve iş yerleri için kullanılan jaluzi perdeler isteğe bağlı olarak evlerde de kullanılabilir. Birçok model ve farklı alternatifi olan jaluzi perdelerin çeşitlerinden bahsedelim.

Jaluzi perdeler üç çeşite ayrılmaktadır.
  • Ahşap jaluzi,
  • Alüminyum jaluzi
  • Isı cam arası jaluzi olarak adlandırılmaktadır.
Bu jaluzi perde çeşitlerini inceleyelim:
  • Ahşap jaluzi perdeler, genellikle pencerenin şekline ve perdenin kullanılacağı yere göre değişiklik göstermektedir. Ahşap jaluzi perdelerde geniş ve ince bant seçenekleri bulunmaktadır. Ahşap jaluzi perdeler bu özellikleriyle hem güneşten korunmayı hem de dışardan görünmemeyi sağlamaktadır. Çok geniş olan bir alanda ahşap jaluzilerin tek parça değil de birkaç parça şeklinde tasarlanmasında fayda vardır. Zira ahşap jaluziler tek parça olduğunda hem kullanımı zor olmaktadır hem de daha çabuk yıpranma durumu söz konusudur. Ahşap jaluzileri klasik bir dekorasyonla uyumlu bir şekilde kullanmak mümkündür. Ahşap jaluziler klasik bir ortamla uyum sağlayabileceği gibi ortama doğallık da katmaktadır.
  • Alüminyum jaluzi perdeler, genellikle yurt dışından ithal edilmektedir ancak bunların yanı sıra ülkemizde de alüminyum jaluzilerin üretimini yapan perde firmaları bulunmaktadır. Alüminyum jaluzilerde gün ışığından istenildiği derecede faydalanma imkânı vardır. Yani perdeyi istediğiniz şekilde ayarlayarak güneşin odaya sizin istediğiniz ölçüde yansımasını sağlayabilirsiniz. Alüminyum jaluzi perdeler, diğer jaluzi perde çeşitlerine göre daha ekonomiktir. Bu jaluzi perde çeşidi de yine klasik ortamlarda ve elbette ofislerde kullanılabileceği gibi mutfak gibi bir mekânda da kullanılabilir.
  • Isı cam arası jaluzi perdelerin tercih edilmesindeki en büyük sebep, perdenin kirlenmemesidir. Dolayısıyla kullanımı rahattır ve temizlik gerektirmemektedir. Bu jaluzi perde çeşitleri çift cam arasında da kullanılabilmektedir. Bu modeller de genellikle iş yerlerinde tercih edilmektedir.
Jaluzi perde çeşitleri üç ana başlık altında incelense de aslında bu perde modellerinin de alternatifleri bulunmaktadır. Konuya biraz daha geniş açıdan bakmak gerekirse jaluzi perde çeşitlerinde çubuk ve kumanda seçenekleri bulunmaktadır. Yani jaluzi perdeyi açmak, güneşin yönünü ve ölçüsünü ayarlamak için perdenin yanında bulunan çubuğu kullanmak ya da kumanda ile ayarlamak sizin elinizdedir.


Saat: 01:01

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.