Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Vitrin Takımı Nasıl Seçilmeli? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156800-vitrin-takimi-nasil-secilmeli.html)

DeRDeST 07.06.2015 17:47

Vitrin Takımı Nasıl Seçilmeli?
 
Vitrin Takımı Nasıl Seçilmeli?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Evimizin en gözde odası olan salonlarımızın ışıltısı vitrinler, zevkimizin yansıması konumunda. Genellikle modaya endeksli beğeniler çoğunlukla odanın yapısını göz ardı etmemize neden olmakta. Oysa evimizin yapısına uygun parçaların kombinasyonundan oluşan, zevkimizle örtüşen takımları seçmemiz daha akıllıca olacaktır.

Günümüzde bina metrekarelerinde ufalma olduğundan salonlarımızdaki metrekarelerdeki ufalmayı hissedebiliyoruz. Kare ya da dikdörtgen şeklindeki odalara uygun takımlar seçilmesi salonunuzu daha kullanışlı ve şık gösterecektir. Bir mekânı büyük göstermek için koyu renkler yerine açık renkler tercih edilmelidir. Küçük salonunuza varsa salonla orantılı koltuk takımı seçmeniz buna büfe, zigon ve mobilyamızın ek uzantılarını bir arada bulundurmayı tercih etmeniz gerekmektedir. Pencere kenarına konuşlandırılacak olan oturma gurubu bu ihtimaller hesaplandıktan sonra alınmalıdır. Büyük koltuklar yerine küçük, natürel renkli koltuk takımları tercih edilmelidir.

Büyük bir salon döşenirken öncelikle tarzımıza karar vermeliyiz. Bu tarzımızı belirlemede modern tarz, klasik tarz seçimlerinde dikkat etmemiz gerekmektedir. Salonumuzun büyüklüğü ve almayı düşündüğümüz takımın oran orantısına dikkat etmeliyiz. Kanepe seçerken kaliteyi belirleyen unsur döşemesinde kullanılan süngerdir. Kullanıcı burada kendi rahatlığına göre bel rahatsızlığı çekiyorsa sert bir sünger yapısı, rahatlığı seviyorsa hacimli minderler seçebilir.

Bütçenize göre mobilyanızı hazır alabileceğiniz gibi bir marangoza da yaptırabilirsiniz. Hazır alınan takımlarda ürün örneğini inceleme imkanınız olduğundan daha güvenlidir. Zira yaptırılan vitrin takımlarında sürpriz olma olasılığı her zaman göz önünde bulundurulmalıdır.

Berjer koltuk seçerken evimizin aydınlık bir köşesini tercih etmeliyiz. Salonumuzun metrekaresine uygun odanın değerlendirilecek bölümüyle doku çizgileri örtüşecek koltuk takımlarını seçmek hoş sohbetlerin tadına tat katacağı tartışma götürmez


Saat: 03:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.