Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Banyo Tezgahı Nasıl Seçilir? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/156813-banyo-tezgahi-nasil-secilir.html)

DeRDeST 07.06.2015 18:14

Banyo Tezgahı Nasıl Seçilir?
 
Banyo Tezgahı Nasıl Seçilir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bir evin iç dizaynını tasarlarken banyo tasarımı çoğunlukla ikinci planda kalsa da banyo içinde kullanacağımız tezgahın seçimi kullanışlılık ve estetik açıdan çok önemlidir. Banyoya beceriksizce yerleştirilen eşyalar, yetersiz saklama alanları, kötü görünen malzemeler hem banyonuzun görüntüsünü bozacak hem de kullanışlı olmayacaktır. Peki tüm bunları düzenleyecek banyo tezgahını seçerken nelere dikkat edebiliriz?

Banyo tezgahının konulacağı yeri seçmekle işe başlanılabilir. Tezgah kapıyı ya da duş kabinini engellememelidir. Banyo içerisinde erişmek isteyeceğiniz her yere kolayca erişebileceğiniz bir tasarım kullanılmalıdır. Özellikle tezgahın altına bulan dolapların kapakları açık olduğunda bu durumun banyoda diğer yerlere erişime engel olmamalıdır. Unutmayın, banyo tezgahı banyoda önemli bir işleve sahiptir. Bu yüzden tezgahın çevresinde rahat hareket edilebilmelidir.

Banyo tezgahının altında ahşap dolap kullanılacaksa düzgün kale kaplama yapılmalıdır. Laminat dolaplar da banyo için uygun olabilir. Suya karşı aşırı hassas olan mdf malzemelerden kaçınmak gerekir.

Banyo tezgahının banyoda kullanılan eşyaları saklama kapasitesine dikkat edilmelidir. Bu iş için ayırmamız gereken yerin ne kadar olduğunu düşünerek kaç çekmece kullanılacağı, dolap boyutları, buna bağlı olarak da kullanılacak aynanın boyutları belirlenir. Tüm bunların belirlenmesinde banyonun ölçüsü de önemlidir. Aynanın yanına yada lavabonun yanlarına raflar konulması musluğun yanında bulunan ve kullanılmayan alanların değerlendirilmesini sağlar. Ayrıca bu tezgahın hantal görünümden uzaklaşmasını da sağlar. Banyonuz küçükse, banyonun taban alanından kaybetmemek için duvar rafları kullanılması gerekir.

Küçük bir banyoda büyük bir tezgah kullanmak anlamsızdır. 50-55 cm derinlikte ve 60 cm genişlikte bir banyo tezgahı küçük banyolar için idealdir. Büyük banyolarda genişlik ve derinlik belirlemek daha kolaydır. Banyo tezgahının yüksekliği kullanıcıya göre değiştirilebilse de ortalama 80cm olarak kullanılabilir.

Ayrıca özel tasarım banyo tezgahlarına da değinmek gerekir. Bu tezgahlarda şık tasarımlar ile birlikte verimli kullanım hedeflenir. Örneğin lavabo her zaman tezgahın tam ortasında olmak zorunda değildir. Biraz kenara alınan lavabo tezgahın bir tarafında çeşitli şekillerde kullanılabilecek boş alan oluşturur.

Banyo tezgahının dolap kapağının içine konulacak bir askı aparatı ile saç kurutma makinası saklanabilir. Bunun gibi yaratıcı verimli fikirler küçük banyolarda kullanımı kolaylaştıracaktır.


Saat: 09:29

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.