Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Yazın Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/159460-yazin-bahce-bakimi-nasil-yapilir.html)

DeRDeST 09.07.2015 03:55

Yazın Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?
 
Yazın Bahçe Bakımı Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bahçe bakımı evinizi ve çevresini canlı tutar ve size görsel açıdan zenginlik katar. Yaz ayının gelmesi ile bahçenizde bazı değişikliklleri yapmanız gerekecektir. Peki, neler yapabilirsiniz?

Bir bahçe yapacaksanız öncelikle en ince ayrıntısına kadar öğrenmeniz gereken şeyler bulunmaktadır. Bu tohumdan başlayıp toprağın cinsi ve çiçeğin özelliklerine kadar gider. Yaz mevsiminde güzel bir bahçenizin olması için, kış aylarından bu hazırlığını yapmalısınız. Toprağınızı çapalamalı, temizlemeli yabani köklerden ve bitkilerden arındırmalı ve gerekirse taze toprak ve gübreleme işlemlerini bahar aylarının başında muhakkak başlamalısınız. Bu yapacağınız işlemler size yaz mevsiminde harika ve rengârenk bir bahçe verecektir.

Ektiğiniz çiçek tohumlar, çiçek soğanları ya da aşılama ile kök ekim yaptığınız çiçek türlerini özellikleri ve açma sürelerine göre ekmelisiniz. Bunun için çiçek yetiştiricilerinden birtakım bilgiler alabilirsiniz. Bu minik bilgilerle ve renk uyumu ile peyzaj çalışması ile bahçenizi yaza hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz çiçekler veya ağaç fidelerinin yeşermesi ile birlikte bakımlarını ve sulamalarını değişmesi önemlidir. Yaz sıcaklarında bahçenizdeki çiçeklerin, fidelerin sulama aralıklarını arttırmalı aşırı sıcak yada güneş yansımalarından korumalısınız. Bazen bir binanın ya da arabanın bile aynalarından, camlarından uzun süre yansıyan güneş en sevdiğiniz çiçeklerin ölümüne kurumasına sebep olabilir.

Çiçeklerinizi asalak ve haşerelere karşı her zaman kontrol etmeniz gerekmekte, eğer böyle bir türle karşılaşırsanız bu türe uygun ilaçları bahçenizde kullanmanız gerekmektedir. Çürüyen veya geçmiş çiçeklerini mutlaka temizleyin gerekirse mantar ilacı kullanın. Örümceklenme ile karşılaşırsanız aynı şekilde bu türe uygun bir ilaç kullanmanız gerekir. Yanlış bir ilaç türü bu tür asalakların yok olmasını sağlamayabilir bunu göz ardı etmeyin.

Ağustos ayları gibi daha sıcak aylarda kuruyan ya da solan yapraklarınızı, solan çiçeklerinizi, minik budama makasları ile budayın bu çiçeklerinizin güçlenmesi yeni çiçek açımında ve tomurcuklanmaya yardımcı olacaktır. Düşen yaprakları çiçeklerin arasından toplayın ve çiçeklerin kuruyan taçlarını da aynı şekilde zamanında budama yapın.

Bu şekilde düzenli ve özenli bir bakımla muhteşem bir bahçeniz olabilir. Bu bahçenizi kış aylarının başlayışına kadar bile koruyabilir ve yeşil kalmasını sağlayabilirsiniz. Her yıl aynı şekilde veya değişik çiçekler ile donatacağınız bahçenizi, ekeceğiniz fide ve çiçekleriz özelliklerini ve gereksinimlerini öğrenerek dikmeyi unutmayın.


Saat: 02:38

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.