Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Ev ve Dekorasyon (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/)
-   -   Çiçekli Koltuğa Nasıl Halı Uyar? (https://www.forumaski.com/ev-ve-dekorasyon/160041-cicekli-koltuga-nasil-hali-uyar.html)

DeRDeST 12.07.2015 12:07

Çiçekli Koltuğa Nasıl Halı Uyar?
 
Çiçekli Koltuğa Nasıl Halı Uyar?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Koltuk her evin en önemli eşyalarından biridir. Evi ev yapan bir eşya denilebilir. Koltuk denilince düşünülmesi gereken ilk özelliği kesinlikle rahatlığıdır. Ama rahat olması da yeterli değildir. Rahatlığının yanında, desenleri, rengi ve modeli de oldukça önem taşımaktadır. Koltuğunuzun odadaki bütün eşyalarla uyumlu olması da oldukça önemlidir. Örneğin halınızla koltuğunuzun uyumu da oldukça önemlidir. Renk uyumları, model uyumları ve odadaki bütün mobilyaların birbiriyle uyumlu olması şık bir görüntü yakalamanız adına oldukça önemlidir. Günümüzde tervih edilen koltuk modellerinin kumaşları genellikle desensizdir. Krem tonları, siyah ve soğuk renklerden düz desensiz koltuklara sıkça rastlamaktayız. Lakin genç odaları için ya da daha renkli bir ev için desenli koltuk modelleri tercih edenler de vardır. Örneğin çiçek desenli koltuklar günümüzde oldukça tercih edilen modeller arasındadır. Bu modeller odaya canlılık katmakla birlikte cesur bir tercihtir çünkü diğer mobilyalarla uyum sağlaması için biraz çaba harcamak gerekmektedir.

Koltuğu tamamlayan en önemli eşyalardan birisi de halılardır. Halı seçerken koltuğa göre hareket etmek gerekir. Çiçek desenli bir koltuğunuz varsa halınızın kesinlikle düz ve desensiz olması gerekmektedir. Her zaman dengeli olmak gerekmektedir. Koltuğunuzun rengine göre halınızın rengini belirlemelisiniz. Bu durumda, eğer koltuğunuz kırmızı gibi sıcak renklerden birine sahipse dengeyi sağlamak adına nötr olan siyah yada soğuk renklerden kullanmalısınız. Eğer koltuğunuzun rengi Soğuk renklere sahipse, turkuaz gibi, bu sefer nötr renk olan beyaz ya da krem tonlarını tercih edebilirsiniz. Kendi zevkinize göre sıcak renk de kullanabilirsiniz. Çiçek desenli ve canlı renkli bir koltuğunuz varsa, bütün dikkati üstünde toplayacağı için diğer eşyalarınız dikkat çekici olmamalıdır. Daha çok koltuğunuzu ön plana çıkarak renklerde olmalıdır. Koltuğunuz desenli olduğu için halınızın desenli olmasını önermiyoruz lakin yine de desenli kullanmak isterseniz, bu desenler oldukça sade olmalıdır. Ama bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Evinizde uyumu sağlamak sizin zevkinize kalmıştır. Ama her zaman renkleri kullanırken dengeleiyici olmalısınız.


Saat: 21:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.