Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Gelinlerin Dünyası (https://www.forumaski.com/gelinlerin-dunyasi/)
-   -   Asla yok olmayacak düğün gelenekleri (https://www.forumaski.com/gelinlerin-dunyasi/92664-asla-yok-olmayacak-dugun-gelenekleri.html)

Jade 22.02.2014 22:49

Asla yok olmayacak düğün gelenekleri
 
Asla yok olmayacak düğün gelenekleri


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


Evlenmeyi, yepyeni bir hayatın başlangıcını kutlamak için düğünler yapılır, ve tarihin en başından beri insanlar düğünleri çok önemsemişlerdir. O zamanlardan bu zamanlara taşınan gelenekleri, aslında bizler farkında olmadan planlayıp uyguluyoruz. Bugün sizlere o farkında olmadığımız minik detaylardan bahsetmek istiyorum.

1) Düğün pastası

Düğünün en tatlı bölümünün, antik Yunanlılara dayandığını biliyor muydunuz? Antik Yunanistan’da çiftlere doğurganlığı sağlamak için susam, buğday ve baldan yapılan bir çeşit cheesecake ikram edilir ve beraber yerlerlerdi. Tabi günümüzde çok katlı kremalı haline dönüşmüş olsa da, düğün pastası çiftlerin düğün gününde tatlı bir şey yemesi hiç bozulmayacak tatlı bir birlikteliği simgeliyor.

2) Düğünlerin kalabalık olması

Tarih öncesinden beri şaşaalı düğünler yapmaya özen gösterilirdi. Çünkü düğün ne kadar kalabalık ne kadar eğlenceli olursa kötü ruhların yeni evli çiftlerden uzak kalmasını sağlayacağı düşünülürdü. Şimdilerde ise bu özel günü sevdiklerimizle paylaşmak için eşimizi dostumuzu davet ederiz. icon smile

3) Beyaz gelinlik

Beyaz renk gelinliklerle özdeşleşmiştir, hatta bundan dolayı eski zamanlardan bu yana gelinlerin hep beyaz giydiğini düşünülür. İşin aslında bakarsak tam olarak öyle değil. Antik Yunan’da gelinler mutluluklarını gösermek için açık renk giymeyi tercih ederlerdi. Avrupa’da Kraliçe Viktorya tarafından beyaz gelinlik giyilene kadar da moda değildi. Ondan sonra kilise beyaz rengi bekaretin ve masumiyetin simgesi ilan etti ve beyaz gelinlik yaygınlaşmaya başladı.

eski gelinlikler



4) Yüzükler

Çember sembolü antik Mısır’da sonsuz bir sevgiyle bağlılığı ifade ederdi (Çemberi de başlangıcı ve bitişi olmayan bir şekil olduğundan, firavunların kullandığına inanılır). Fakat Romalılara düğünde yüzük takmak yaygın olarak görülmemişti. İlk evlilik yüzükleri basit demirden yapılırdı daha sonra orta çağlarda daha şık olması için taşlı altından yapılmış yüzükler tercih edildi. Bir parça mücevher anlamı taşımayan evlilik yüzükleri aslında tıpkı günümüzdeki gibi ebedi bağı simgeleyen, hayat boyu parmaklarında taşıyacakları bağlılık yeminini simgelemiştir.

5) Gelin buketi

Çok eski zamanlarda bile gelinler üzerlerinde ya da ellerinde çiçek bulundururlardı. Bazı kültürlerde bir buket çiçek taşımak kötü ruhları yaklaşmasını engellediği düşünülür. Roma döneminde ise gelinlerin bir demet bitki taşıması, güvenilirliği ve doğurganlığı simgelerdi.

Papatya 10.03.2016 20:56

Cevap: Asla yok olmayacak düğün gelenekleri
 
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Bence kına da yok olmaz bir de düğünde damadın ayağına basmakdil1

Babe 10.03.2016 20:58

Cevap: Asla yok olmayacak düğün gelenekleri
 
ay kına yakmaktan nefret ederim, kokusunu da sevmem.
düğünde oynamaya bayılıyorum ama.

Brcu 10.03.2016 21:59

Cevap: Asla yok olmayacak düğün gelenekleri
 

Gelinin ayakkabısının altına isim yazmak :d


Saat: 14:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.