Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Kültür (https://www.forumaski.com/genel-kultur/)
-   -   Becayiş nedir anlamı (https://www.forumaski.com/genel-kultur/87367-becayis-nedir-anlami.html)

Jade 27.01.2014 14:09

Becayiş nedir anlamı
 
Becayiş nedir anlamı


becayiş nedir,becayiş ne demek,becayiş nedir nasıl yapılır


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Becayiş sözlük anlamı: Yer değişme, karşılıklı yer değiştirme demektir.

Becayiş anlam olarak karşılıklı olarak yer değiştirmektir. Becayişin tanımı, 657 sayılı Kanunun 73. maddesinde yapılmıştır.

Becayiş : "Aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır."

Bu tanıma göre;

1. Becayiş aynı kurum personeli arasında yapılır. Yani Sağlık Personeli ile Maliye Bakanlığı personeli karşılıklı olarak yer değiştiremez. Sadece Sağlık Bakanlığının örneğin Van ile Erzurum illerinde çalışan personeli karşılıklı olarak yer değiştirebilir.
2. Becayişte, sınıf ve ünvan aynı olmalıdır. Örneğin Bilgisayar mühendisleri kendi aralarında, hemşireler kendi aralarında becayiş yapabilirler.
3. Becayiş'in atamaya yetkili amirce uygun bulunması gerekmektedir. Örneğin Mersin ile Adana arasında becayiş yapacak Sağlık Bakanlığı personelinin bir dilekçe ile bölge, il veya ilçe müdürlükleri aracılığı ile Bakanlığa başvurması ve Bakanlığın da bunu uygun görmesi gerekmektedir.

Becayiş ve zorunlu hizmet ilişkisi
Öğretmenler ve sağlık personeli zorunlu hizmete tabidir. Bu nedenle zorunlu hizmet gören personelin becayiş isteyeceği ilinde zorunlu hizmet bölgesi kapsamında olması gerekmektedir.

657 sayılı kanunun becayişle ilgili maddesi
"Karşılıklı Olarak Yer Değiştirme: Madde 73- (Değişik: 31.7.1970- 1327/32 md.; 30.5.1974-KHK 12/1 md.; aynen kabul: 15.5.1975- 1897/1 md.) Aynı Kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı olarak yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilirler. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirlerince uygun bulunmasına bağlıdır."


Saat: 02:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.