Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   FUE nedir? Fue “Perkutan” Teknik (iğneli teknik) Nedir? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/103496-fue-nedir-fue-perkutan-teknik-igneli-teknik-nedir.html)

SrKn 14.04.2014 14:05

FUE nedir? Fue “Perkutan” Teknik (iğneli teknik) Nedir?
 
FUE nedir? Fue “Perkutan” Teknik (iğneli teknik) Nedir?
Öncelikle “Fue” nedir, bu konuyu aydınlatmalı. FUE Canlı saç köklerinin verici bölgelerden tek tek alınması işlemidir. Foliküler Unit Extraction (FUE) yani folikül ünitenin (saç köklerinin) tek tek çıkarılması işlemi. Kökler tek tek toplandıktan sonra yani FUE uygulamasından sonra, 2.aşama bu köklerin ekimidir.
Verici bölgelerden transfer edilen köklerin ekiminde dünyada 2 farklı ekim tekniği uygulanmaktadır. Birincisi ve genel olarak yaygın kullanılan teknik Klasik Slit Teknik. Kökler, ekim alanında açılan ince düz kesi ile hazırlanan kanallar içine ekilir. Köklerin ekileceği kanallar ince bıçaklar ile önceden açılır. İkincisi ise dünyada sayılı klinikler tarafından uygulanan, Perkutan Teknik. Türkiye ve Dünya’da çok az klinikte uygulanan özel bir tekniktir. Kökler düz kesiler içine değil, ince iğneler ile açılan yuvarlak delikler içine ekilir. Her bir kök için önce açısı verilerek ince bir delik açılır, kök yerleştirilir, sonra diğer bir kök için delik açılır ve kök kendi doğal yapısına uygun yuvarlak delikler içine yerleştirilir.
Diğer yöntemlerden farkı nedir ve neden bu yöntem tercih edilmelidir?
Perkutan ekim tekniğinin üstünlükleri öncelikle” doğallık ön şartı” ile anlatılabilir.
Saç ekim operasyonlarında, ekim alanına uygulanacak cm2 de ki kök yoğunluğunun belirlenmesi operasyonun başarısını ve kalitesini göstermesi açısından çok önemlidir.
Saç ekiminde doğallık demek; saçsız alana yoğun saç ekilmesi ve bu ekilen saçların doğru açılara sahip olması demektir. Uluslararası terimle “density” (yani cm2 de ki kök sıklığı) en önemli belirleyicidir. Cm2 de ki kök sıklığı 40-45 kök olarak çalışılan saç ekim operasyonlarında, sonuç son derece yoğun bir saçlı görünüm sağlar.
Kökler ince iğneler ile doğru açıları verilerek açılan son derece ufak delikler içine yerleştirildiği için köklerin yerinden oynaması ve açısının değişmesi ihtimali yoktur.
Ayrıca ekim yapılacak her kök, saçlı kısımdan tutulup, delik içine yerleştirildiği için köklere zarar verme riski yoktur.

Operasyon sonrası ekim alanında ince iğneler ile çalışılıyor olduğu için, ise ekim bölgesinin 2-3 gün sonunda iyileşmesine yardımcı olur ve en önemlisi iz (scar) kalmaz.
Eğer operasyon sonrası normal yaşama daha hızlı dönüş yapmak isteniyorsa, var olan saçlar kadar ve doğal yoğunluğa sahip saçlı görünüm hedefleniyorsa iğneli ekim tekniğini tercih edilmelidir.

İyileşme süreci ne kadar sürmektedir?

İğneli teknik ile çalışılan saç ekim operasyonlarının iyileşme süreci son derece hızlıdır. 2-3 gün sonunda ekim yapılan alan iyileşir. Operasyon sonrası dikkat edilmesi gereken tek şey ekim yapılan kökleri sürtme, bir yere çarpma gibi tehlikelerden korumak gerekir.

Yan etkileri var mıdır?

Perkutan teknik ile saç ekiminin hiçbir yan etkisi olmadığı gibi, diğer tekniklerde oluşan yan etki ya da (ödem, scar, köklerde olabilecek fire oranı gibi) olumsuz etkileri de ortadan kaldırmaktadır.

Dünyada tercih edilme oranı nedir?

Perkutan yani iğne ile kök ekim tekniği dünyada da sayılı klinikte uygulanan bir tekniktir. Bunun en önemli nedeni zahmetli ve çok fazla detay gerektiren bir teknik olmasıdır. Ayrıca çok ince iğneler ile çalışılıyor olmasından dolayı, diğer teknikler kadar hızlı ilerleyen bir işlem değildir. Her seans en fazla 1200-1400 kök çalışılabilen bir uygulamadır. Perkutan ekim tekniği ile saç ekim operasyonları 1 günde tamamlanamaz, en az 2 gün gereklidir. 2 seans/günde tamamlanıyor olması nedeniyle maliyet olarak diğer ekim tekniklerinden biraz daha yüksek fiyatlıdır ama bu yöntem firesiz ve risksiz bir operasyon geçirilmesini sağlar. Dünyada seçkin klinik ve hastanelerde uygulanan perkutan teknik ile saç ekimi bizde de özellikle Avrupa ve Amerika’dan gelen hastalar tarafından da yoğun istek görmektedir.

Perkutan tekniği tercih eden hasta profili hakkında neler söyleyebiliriz?
Bir işlem yeterince bilindiği ve genel kabul gördüğü zaman, insanların o işlemle ilgili bir sonra ki aşaması “detayda kalite ve mükemmellik” olmaktadır. Saç ekimi de zaman için de aynı şekilde ilerleyen bir süreç takip etti. Fue saç ekimi oldukça uzun zamandır uygulanan ve bilinirliği genel kabul görmüş bir operasyondur. Artık sıra kalite ve mükemmellik arayışına gelmiştir. Bu arayış, saç ekimin de gerçek başarı olgusunu “Perkutan ekim tekniğine” taşımaktadır.

Bu nedenle Perkutan ekim tekniğini tercih eden hastalarımız saç ekiminde risk almak istemeyen kişilerdir. Doğallık ve saç yoğunluğu Perkutan tekniği tercih eden hasta grubu için çok önemlidir. Özellikle saç ön hat yüzümüzün çerçevesidir.
Perkutan ekim tekniğine en çok talep, saç ön hat ve doğal saç çizgisi isteyen hastalarımızdan gelmektedir.

Kadınlar üzerinde başarısı?

Perkutan ekim tekniği özellikle saç kaybı yaşayan kadınlar için çok başarılı bir çözüm olmaktadır. Kadında erkek tipi saç kaybı varsa ve bir saç ekim operasyonu planlanıyorsa, en önemli sorun var olan saçların kısa kesilmeden bu operasyonun gerçekleştirilmesidir. İşte tam bu noktada perkutan ekim kadınlar için kurtarıcı olmaktadır. Klasik Slit saç ekim tekniğinde, mevcut saçlar olan alanda çalışmanın getirdiği riskler vardır. İnce bıçaklarla kök ekilecek kanallar açılırken bu bıçaklar, ekim yapılacak alanda ki saç köklerine zarar verebilir. Oysa iğneli ekim tekniğinde her bir saç kökü arasına girip, çok ince bir delik açıp, kök yerleştirmek mümkün olmaktadır ve mevcut kökler hiç zarar görmez.

Kaş ekimi üzerindeki başarı?

Perkutan teknikle ekimin en büyük avantajı çok ince iğneler ise, 2. önemli avantajı doğal açı verilmesini kolaylaştırmasıdır. Klasik slit teknikte en düşük 20-25 derece ile açı verebilirken, iğne ile 3- 5 derece gibi son derece dar açı verilebilir. Bu da kaş, bıyık, sakal ve ayrıca tabii ki saç çizgisi gibi, çok dar açı ile kıl çıkışı olan ekim alanlarında son derece doğal bir görünüm yakalamaya yardımcı olur.

Operasyondan ne kadar zaman sonra doğal saç görünümüne kavuşulur?

Operasyondan 6-7 ay sonra yeni saçlar tamamen çıkmış olur. Yeni saçlar tamamen normal saçlar gibidir. Özel bir bakım ya da ürün kullanımı gerektirmez.

Estethica Ataşehir
Beyhan Özkesen
Saç Sağlığı-Saç Ekimi Yöneticisi


Saat: 22:11

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.