Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Hafıza güçlendirici 3 yöntem (https://www.forumaski.com/genel-saglik/145217-hafiza-guclendirici-3-yontem.html)

Elois 24.01.2015 10:54

Hafıza güçlendirici 3 yöntem
 
Hafıza güçlendirici 3 yöntem

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gün boyu pek çok bilgi bombardımanı altındasınız, hepsini hatırlamanız imkansız. Ama dinlediğiniz ya da gördüğünüz bir şeye odaklandığınızda hatırlamak çok daha kolay. Yine de bir şeyler hep dikkatin başka yöne çevrilmesine engel olabiliyor.

Hepimiz sormaz mıyız kendimize: Ocağı kapattım mı, ütünün fişini çektim mi? İşte bu problemin tedavisi, dikkatli ve farkında olmakta yatıyor. Tam, şu anda ne oluyor, ona odaklanmakta…

İşte, odaklanmayı ve dolayısıyla hatırlamayı kolaylaştıracak üç tüyo…



Gözlemci olun
Bu öğle yemeğinde servis sunan garson kadının saçı ne renkti? Eşiniz bugün hangi montunu giydi? Yeni detayları fark etmek için zaman ayırdığınızda, bu, zihninizin keskin kalmasını sağlar. Yolda yürürken sağınıza, solunuza, caddenin farklı köşelerine bakın. Daha önce fark etmediğiniz iş yerleri ya da evleri fark etmeye çalışın. Gözlemci olmak, sizi daha önce farkında olmadıklarınızla tanıştırır. Hiç ihtiyacınız olmayan bilgiler olsa da detayları gözlemlemek ve hatırlamak, sizi oto pilottan çıkarır, hafızanızı keskinleştirir.


Yüksek sesle hafızaya alın
Kapıyı kilitlemek, ilacınızı almak, ütünün fişini çekmek gibi işleri her zaman unutmak mümkün. Dışarı çıktığınızda tıpış tıpış eve geri gelmektense, tüm bu işleri yaparken kendi kendinize yüksek sesle söylerseniz hafızaya almış olursunuz. “Bugün ilacımı içtim”, “Şimdi kapıyı kilitliyorum” gibi yüksek sesli hatırlatmalar işinizi kolaylaştırır.

Bazen size de olmaz mı? Girdiğiniz odada ne yapacağınızı unutursunuz ve “Ben şimdi buraya neden gelmiştim?” dersiniz. Burada da aynı taktiği kullanmalısınız. “Şimdi bu odadan makası alacağım” diye yüksek sesli tekrar, zihninizin dağılmasına engel olur.



Aynı anda birden çok iş yapmayı azaltın
Bir elinizle yemek yemeye çalışıp diğer elinizle telefonla mı konuşuyorsunuz? Fonda da radyo haberleri? Bazen başka şansınız yoktur, o gün içinde birden çok işi, görevi yerine getirmek zorundasınızdır. Ama aynı anda pek çok işi yapmanın verimliliği düşürdüğü bir gerçek. Bir işi yaparken diğeriyle ilgili yapılması gerekenleri halledip halletmediğinizi hatırlamanız olanaksızlaşabilir. İyisi mi çoklu görevleri minimalize etmeye çalışın hayatınızda.


Saat: 20:51

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.