Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   105 İlaç SGK Kapsamına Alındı (https://www.forumaski.com/genel-saglik/147287-105-ilac-sgk-kapsamina-alindi.html)

Papatya 18.02.2015 13:43

105 İlaç SGK Kapsamına Alındı
 
105 İlaç SGK Kapsamına Alındı


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
KOAH, kalp yetmezliği, AIDS ve bazı kanser türleri olmak üzere 15 farklı endikasyonda 105 yeni ilaç SGK kapsamına alındı.

Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, epidermolizis büllosa hastalarının, sağlık profesyonelleri gözetiminde daha kaliteli ve kontrol altında hizmet almaları amacıyla ülkede hizmet ağı olan Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler ile evde bakım hizmetleri kapsamında tedavileri sağlanabilecek.
Kullanılan yara bakım ürünleri, malzeme seti halinde bir bütün olarak tanımlanacak, hastanın eksik malzemesi kalmayacak ve bu hastalığa özel tüm malzemeler kullanılabilecek. Ayrıca, bölge seans kontrolü yapılan fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında en fazla 60 seans tedaviden yararlanabilen gazilere de bölge seans kontrolüne tabi tanılarda, hekimin uygun gördüğü rapor doğrultusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde "sınırsız" fizik tedavive rehabilitasyon hizmeti imkanı sağlandı.
Tebliğde, serebral palsi (beyin felci) hastalarının yatarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmeti alabilmelerine ilişkin düzenleme yapıldı. Çeşitli hastalıklar sebebiyle diyafragma kasının tam olarak işlevini yerine getiremediği ve bu nedenle kronik solunum yetmezliği olan durumlarda, hastaların kendi başına nefes alıp vermesine yardım eden ve solunum cihazına bağımlılığını azaltan diyafragmatik pace-elektrot ve uygulama seti geri ödeme kapsamına alındı.
105 ilaç ödeme listesine dahil edildi

Teliğ ile 105 yeni ilaç, ödeme listesine ilave edilerek vatandaşın erişimine sunuldu. Listeye ilave edilen ilaçlardan 15'i daha önce sadece Türk Eczacıları Birliği aracılığıyla yurt dışından temin edilirken, yurt içinde vatandaşın ilaca daha kolay ulaşımına imkan vermek amacıyla bu ilaçların eczanelerden teminine olanak sağlandı.
Ödeme listesine yeni ilaçlar alınarak veya ödeme listesinde mevcut bulunan ilaçlarda endikasyon düzenlemesi yapılarak, 15 ayrı endikasyonda tedavi seçeneği artırıldı ve yeni tedavilere erişim sağlandı. Söz konusu endikasyonlar, malign melanom, t-hücreli lenfoma, küçük hücreli dışı akciğer kanseri, kronik tromboembolik pulmoner hipertansiyon, makula dejenerasyonu, santral retinal ven tıkanıklığı, multiple skleroz, kriyopirin ilişkili periyodik sendromlar, aksiyel spondilartrit, psöriyatik artrit, metastatik mide kanseri, miyelodisplastik sendrom, kronik kalp yetmezliği, KOAH ve AIDS olarak belirlendi.
Öte yandan, "Birden Fazla Branşta Kullanılan Tıbbi Malzemeler (EK-3/A)" kapsamında değerlendirilecek ürünler için 1 Nisan'a kadar serbest kodsuz olarak MEDULA hastane uygulamasına girilmesine olanak veren geçiş süreci de sağlık hizmet sunucularının, tıbbi malzeme tedarikçilerinin ve özellikle hasta mağduriyetlerinin yaşanmasının engellenmesi için 1 Temmuz'a kadar uzatıldı.


Saat: 23:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.