Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Çabuk Yorulma Neden Olur? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/159861-cabuk-yorulma-neden-olur.html)

DeRDeST 11.07.2015 07:49

Çabuk Yorulma Neden Olur?
 
Çabuk Yorulma Neden Olur?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Kısa mesafe yürüyüşlerin sonunda hissedilen nefes daralması, sabahları halsiz uyanıp gün boyu ruh gibi ortalıkta dolaşma, hareket etmeye bile isteksiz olmak işte tüm sebeplerin ana kaynağı yorulmadır. Çabuk yorulma basit bir olay gibi gözükse de erken önlem alınmazsa daha ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Doktor kaynaklı tedavisi olabileceği gibi basit bir şekilde 3-4 gün kendi kendimize uygulayabileceğiz bir tedavisi de olabilir. Peki vücutta oluşan çabuk yorulmanın sebepleri nedir ve nasıl önlemler alınmalıdır?

Çabuk yorulmanın sebeplerinin başında uyku düzeni bozukluğu gelmektedir. Vücudun kendini dinç hissetmesi ve enerjisini bütün güne yayabilmesi için insanlar gece saatlerini uykuda geçirecek şekilde en az 7 saat uyumalıdır. Çabuk yorulmanın bir başka sebebi ise birdenbire yapılan ağır egzersizler olabilir. Uzun süredir vücudu düzenli olarak hareket ettirmeyen ve spor yaptırmayan bireyler vücut daha ham iken ağır egzersiz yaparsa vücutta çabuk yorulma oluşur. Vücut spor yapmadan önce 10-15 dakika ısındırılmalı daha sonra spor yapılmalıdır. Beslenme yetersizliği de çabuk yorulmanın başlıca sebeplerinden olabilir. Vücudun dinç ve diri kalabilmesi için düzenli beslenme çok önemlidir. Vücudu güçlü tutacak besinler tüketilmeli ve güne kesinlikle kahvaltı ile başlanılmalıdır. Kişinin psikolojik depresyonda olması beyin olarak yorgun olması da fiziksel hareketlerini kısıtlayarak çabuk yorulmaya sebebiyet verebilir. Kişinin kendi çabasıyla veya uzman yardımıyla depresyondan çıkması vücudun rahatlamasını sağlayarak fiziksel hareketleri normale dönüştürür. Yorgunluğa sebebiyet veren bu olaylar söylediğimiz yöntemler uygulanarak düzeltilmiyor ve yorgunluğumuz aynı şekilde devam ediyorsa yorgunluğumuzun sebebi kronik bir hastalık olabilir ve en kısa zamanda doktora başvurulmalıdır.

Çabuk yorulmaya sebebiyet veren bu kronik hastalıklar ise kansızlık, solunum yolu enfeksiyonları, akciğer hastalıkları, kanser olabilir. Yapılan araştırmalara göre çabuk yorulma şikayetiyle sağlık kurumuna başvuranların büyük çoğunluğunda kronik hastalık olarak kansızlık ve solunum yolu rahatsızlıkları görülse de kanser gibi daha ciddi hastalıklar olma ihtimali de bulunmaktadır. Bu sebeple en az 3 ay boyunca vücudu terk etmeyen yorgunluk ve halsizlik şikayeti üzerine kesinlikle doktora gidilerek gerekli önlemler alınmalıdır.


Saat: 14:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.