Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Yürüyüş Yaparken Yürüyüş Ayakkabısı Giymenin Ayak Sağlığı İçin Önemi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/160652-yuruyus-yaparken-yuruyus-ayakkabisi-giymenin-ayak-sagligi-icin-onemi.html)

YeşiL6 15.07.2015 18:11

Yürüyüş Yaparken Yürüyüş Ayakkabısı Giymenin Ayak Sağlığı İçin Önemi
 
Yürüyüş Yaparken Yürüyüş Ayakkabısı Giymenin Ayak Sağlığı İçin Önemi

Kıyafet alış verişlerinde etkili olan unsur genellikle renk, biçim ve moda şeklindedir. Trend olan herkesin giydiği parçalar alış veriş esnasında cezbedici olabilmektedir. Ancak her kıyafet her durum için uygun olmamaktadır. Özellikle spor yaparken ortopedik özellikler ve spor türünün gerektirdiği ihtiyaçlar dâhilinde alışveriş yapılması faydalı olacaktır.

Her Sporun İhtiyacı Farklı

dogayuruyusuSpor ürünleri satan mağazalara girdiğinizde tıpkı gıda marketlerinde olduğu gibi ürünlerin kategorize edildiğini görürsünüz. Her sporun kendine has bölümü vardır ve göze çarpan tabelalar;

Tenis ürünleri
Koşu ürünleri
Fitness ürünleri
Golf ürünleri şeklindedir.
Birbirinden farklı alanlarda raflarda yerini alan bu ürünlerin ayrı yerlere koyulmasının önemli bir sebebi vardır. Her bir spor türünde vücuttaki farklı kas grupları çalışmaktadır. Bu sebeple o kas grubunu destekleyici ürünler giymek gerekmektedir. Örneğin tenis ayakkabıları düz tabanlıdır ve koşu için kullanılamazlar. Koşu ayakkabıları her adımda darbeyi dengelemesi için taban yastıklı ortopedi teknolojileri ile üretilmektedirler. Bu konuda yalıspor markası olan sneakscloud’un internet sitesindeki ürünlere bakabilirsiniz. Oldukça geniş ürün yelpazesi olan sneakscloud’un fiyatları da oldukça uygun.

En Önemlisi Koşu Ayakkabısı

Koşu ürünleri spor ürünleri arasında en önemli ürünlerdendir. Çünkü koşu esnasında ayak tabanı, ayak bilekleri, bacak kasları ve kol kasları çok aktif bir şekilde çalışmaktadır. Destek olmadığı durumlarda dikkati dağılan koşucuların ayakları burkulabilmekte ve ciddi yaralanmalar ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple koşu ürünleri koşu esnasında sporcunun sağlığını ve güvenliğini sağlamak için tasarlanmaktadır.
Hem ter emiciliği, hava geçirgenliği gibi özellikler hem de ergonomi ve sağlık unsurları düşünerek tasarlanan koşu ürünlerinde renk ve desen çeşitliliği de çoktur. Koşucular sağlık ve güvenliklerini garanti altına alırken modaya uyarak şık da olabilmekteler.

Koşu sporu esnasında tüm vücudun ağırlığını ayaklar taşır. Elbette bu yürüyüşler için de geçerlidir.

Ancak koşu esnasında vücut ağırlığı ile birlikte bir de sıçrama hareketleri işin içine dâhil olduğu için ayak tabanı ve ayak bilekleri ciddi bir iş yapmaktadır.

Koşu esnasında burkulma, lif kopmaları ve şişliklerin oluşmaması için koşu sporuna uygun ayakkabılar tercih edilmelidir.

Bu ayakkabılar koşucuların ayaklarını bilek kaslarından ayak tabanlarına kadar destekleyen ayakkabılardır. Tabanlarındaki koşuya uygun ortopedi sayesinde her adımda yerden gelen direnç kuvvetini yumuşatarak ayaklara iletir ve bunu yaparken ayak bilek kaslarını da korur.


Saat: 15:20

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.