Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Hepatit B riskinin farkında mısınız? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/164192-hepatit-b-riskinin-farkinda-misiniz.html)

Jade 21.08.2015 16:27

Hepatit B riskinin farkında mısınız?
 
Hepatit B riskinin farkında mısınız?


Alan Gazetesi'nde bulunan habere göre; karaciğer kanseri ve sirozun en mühim nedeni olan hepatit virüsünü taşıyan kişilerin çok büyük çoğunluğu bu durumdan habersiz. Bunun üzerine kişiden kişiye bulaşma vakalarının artış göstermesi, hastalığın yayılımına neden oluyor.
Özellikle karaciğeri tutan viral bir enfeksiyon olan Hepatit B virüsü, nezle ve grip benzeri belirtilerle ortaya çıktığı için teşhis noktasında gecikmeler yaşanabiliyor. Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Çaşkurlu, Hepatit B virüsünden kaynaklanan başlıca belirtileri şöyle sıralıyor: “Vücutta aşırı halsizlik, baş ağrısı, iştah kaybı, hafif dereceli ateş, bulantı ve kusma, özellikle karaciğer bölgesinde sançı ve hassasiyet olacak şekilde kendini gösteriyor.” Kimi vakalarda belirti vermeyen bu virüs, taşıyıcı tarafından rutin bir doktor muayenesinde tesadüfen öğrenilebiliyor.
Karaciğer bölgesindeki sançı ve sarılık belirtilerine dikkat

alıntı


Saat: 05:54

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.