Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu
 

Go Back   Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu > Hayat ve Eğlence > Genel Sağlık
Kayıt ol Yardım Kimler Online Bugünki Mesajlar Arama

canlı casino siteleri canlı casino siteleri sagedatasecurity.com casino siteleri takipçi satın al
porno diyarbakır escort bayan antalya escort malatya escort

Etleri Dolaba Koyarken Üzerlerine Etiket Koyun

Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Etleri Dolaba Koyarken Üzerlerine Etiket Koyun konusu , ...


Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Alt 28.09.2015, 16:51   #1 (permalink)

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
tick Etleri Dolaba Koyarken Üzerlerine Etiket Koyun

Etleri Dolaba Koyarken Üzerlerine Etiket Koyun

Anadolu Üniversitesi öğretim görevlisi Osman Güldemir, muhafaza edilmek için dondurulan etlerin üzerine etiketler atılmasını önerdi.



Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, muhafaza edilmek için dondurulan etlerin üzerine etiketler atılmasının saklama açısından doğru bir hareket olacağını belirtti.

YEMEKLİK OLARAK SAKLAMAK İÇİN AYIRT EDİYORLAR

Kurban Bayramı coşkusu tüm İslam aleminde ve yurt genelinde devam ediyor. Bazı vatandaşlar bayram namazının ardından ilk gün kurbanlarını keserken bazı vatandaşlar da bayramın diğer günlerinde ibadetlerini yerine getirmeye devam ediyor. Kurbanlarını kesen vatandaşlar, etlerini işlemek amacıyla parçalara böldürürken kıymalık, köftelik, yemeklik olarak saklamak amacıyla ayırtediyorlar.


"DONDURURKEN PAKETLERİN ÜZERİNE UFAK ETİKETLER YAZIN"

Kurban Bayramı süresince etlerin sadece bir kısmını pay olarak dağıtma ve tüketme şansımız olduğunu ifade eden Anadolu Üniversitesi (AÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir, etin geri kalan kısmının da muhafaza edildiğini aktardı. Etleri dondurmanın bunun en kolay yolu olduğunu vurgulayan Güldemir, hayvanların her parçasının önemli olduğunu ve farklı yemeklerde kullanıldığını bildirdi. Güldemir, "Kurban süresince etin bir kısmını tüketme şansımız oluyor. Yemekler yapılıyor, komşulara ikram ediliyor ya da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Geri kalan kısmını da bir şekilde muhafaza etmemiz gerekiyor. Etlerin hepsi aynı dondurucuya konuluyor. Donmuş et sonrasında ayırt edilemez. O yüzden dondururken paketlerin üzerine ufak etiketler halinde etin ne için kullanılacağının yazılması hoş olur. Örneğin hayvanın sırt kısmı, ızgaralık, köftelik veya kıymalık gibi etiketler bunlar. Tarihin de etiketler üzerine yazılması son derece önemli. Ne zaman dolaba koyulduğunun bilinmesi gerekir. Etlerin koyuluş süresi karışır. Hangisi önce konuldu, hangisi sonra konuldu şaşırılabilir. İlk koyulan etler bozulurken sonradan koyulan etleri tüketiyor olabiliriz. O açıdan etiketleme ya da poşetlerin üzerine silinmeyen kalemlerle köftelik, kavurmalık veya yahnilik gibi et parçalarının ayırt edilebileceği, hatırlatıcı yazıların yazılması tüketim açısından doğru olur." dedi.



"ET İRİ PARÇALAR HALİNDEYSE SAKLAMA SÜRESİ UZAR"

Saklama süresini etin boyutuyla da ilgili olduğunu ifade eden Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Osman Güldemir şöyle devam etti:

"Diğer parçalarda da etiniz eğer büyükse yani iri parçalar halinde muhafaza ediliyorsa saklama süresi o derece uzayabiliyor. Ama ufak parçalar ise o derece kısalıyor. Bakteriler yani mikroplar, canlı varlıklar. Onlar parçalanan ette bir şeyler yedikçe çoğalıyor. Et onlar için mükemmel bir ortam. Rutubet var, protein var, bizler için olduğu kadar onlar için de besin değeri oldukça yüksek. Haliyle hızlı bir şekilde üreyip o gıdayı bozdukları gibi insanları da zehirliyorlar. O yüzden saklamada da süreye ve ortama da dikkat etmek lazım. İri parçaların saklama süresi 1 yıla kadar uzayabiliyorken ufak parçalarda bu süre 6 aya kadar çıkabiliyor."

__________________
Toprak isimli Üye şimdilik offline konumundadır Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz.


Yetkileriniz
Konu Açma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum hakkında Kullanılan sistem hakkında
Forumaski paylaşım sitesidir.Bu nedenle yazılı, görsel ve diğer materyaller sitemize kayıtlı üyelerimiz tarafından kontrol edilmeksizin eklenmektedir.Bu nedenden ötürü doğabilecek yasal sorumluluklar yazan kullanıcılara aittir.Sitemiz hak sahiplerinin şikayetleri doğrultusunda yazılı, görsel ve diğer materyalleri 48 saat içerisinde sitemizden kaldırmaktadır. Bildirimlerinizi bu linkten bize yapabilirsiniz.

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2016, ve Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
yetişkin sohbet chatkamerali.net

Saat: 03:20