Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Çalışma Masanızda Yemek Yerken İki Kere Düşünün (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170251-calisma-masanizda-yemek-yerken-iki-kere-dusunun.html)

Behice 23.10.2015 09:40

Çalışma Masanızda Yemek Yerken İki Kere Düşünün
 
Çalışma Masanızda Yemek Yerken İki Kere Düşünün

Yapılan bir araştırma ile ofis ortamında her gün kullanılan eşyalar ve çalışma masalarının üzerindeki bakteriler görüntülendi ve işte sonuç..


[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Queensland Üniversitesi Bakteri Çözümleri Merkezi, ofis ortamında sık kullanılan yüzeylerdeki bakteriler görüntüledi.

Yapılan bu araştırma sonucunda, en az hijyenik yüzeylerin bilgisayarların etrafı, masa telefonları ve cep telefonları olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca bilgisayar klavyeleri ve mutfak tezgahları da en kirli yüzeyler arasında yer aldı. Kapı kolları, sandalye ve masalar ise temiz alanlar olarak belirlendi.

Bakterilere karşı en etkili yol su ve sabun
Merkezin direktörü Dr. Matt Cooper, bakterilerden uzak durmanın en iyi, basit ve ucuz yolunun su ve sabun kullanmak olduğunu söylüyor. Cooper, antibakteriyel jelleri ise önermiyor: "Bakterilerin her yerde olduğuna dair bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Temizlik için ise en etkili ve ucuz yol da su ve sabun kullanmak.”

Ellerinizi yemeklerden önce yıkayın
Cooper, antibakteriyel jellerin kimisinde kullanılan "Mikropların yüzde 99'unu öldürür” iddiasının tam olarak doğru olmadığını öne sürüyor. Cooper elleri yemeklerden sonra değil önce su ve sabunla yıkama alışkanlığının oturtulmasını öneriyor.

Araştırmaya katkı sunan Dr. Alysha Elliott ise çalışmanın sonucunda çıkan görüntülerin, insanlara ellerini yıkamalarının önemini fark ettirmesini umduğunu söylüyor.


Saat: 02:15

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.