Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Yüz Felci Egzersizleri Nasıl Yapılır? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170530-yuz-felci-egzersizleri-nasil-yapilir.html)

YeşiL6 29.10.2015 15:03

Yüz Felci Egzersizleri Nasıl Yapılır?
 
Yüz Felci Egzersizleri Nasıl Yapılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yüz kaslarının hareketi sağlayan liflerinin hasarlanması ya da zedelenmesi ile yüz felci meydana gelir. Yüz felcinin tedavisinin bir basamağını da yüze yapılan olan masaj ve egzersizler oluşturur. Uzmanlar tarafından yapılan tetkikler sonucunda doktorun söylemiş olduğu şekilde bu egzersizleri evde kendi kendinize yapmanız mümkün. Hareketlerin tam olarak yapılıp yapılmadığını görmek isterseniz egzersiz ve masaja başlamadan önce bir aynadan yardım alabilirsiniz.

Gün içerisinde doktorun size önerdiği şekilde hareketleri tekrar edebilirsiniz. Yüz sinirinde oluşan zedelenme çok önemli bir düzeyde değilse hastalık birkaç güne geçecektir. Fakat daha büyük bir hasar var ise süreç biraz daha uzayabilir. Sonraki süreçlerde yüzünüzü ve boynunuzu soğuktan korumalı ve özellikle ıslak saçla dışarı çıkmamalısınız.

Yüz egzersizi yapmak için:

Bir şeye üfleyecek gibi dudaklar örtülü bir biçimde büzülür. Aynı hareket sonrasında dudaklar açık olarak tekrarlanır. Gözler kapalı olacak şekilde yanaklar iyice şişirilir ve baş önce sağa sonra sola çevrilir. Sanki ıslık çalınacakmış gibi dudaklara şekli verilir. Şekil ilk başta büyük o şeklindedir. Sonrasında yavaş yavaş küçük o şeklini almalıdır. Hareketler gün içerisinde 2-3 kez tekrar edilmelidir.

Göz egzersizi yapmak için:

Göz kapaklarının çalışması için gözler açılıp, kapatılır. Gözler kapalı iken üstlerine hafif hafif masaj yapılır. Gözler sağa ve sola çevrilir. Tüm hareketleri belirli setler halinde tekrarlamalısınız.
Burun egzersizi yapmak için:

Burun uç kısmından tutularak yukarı doğru kaldırılır. Gözler kapalı kalmalıdır. Burun hızlıca yukarı kaldırılır ve tekrar başlangıç pozisyonunu alacak şekilde bırakılır. Burun delikleri esnetilerek büyütülür. Son olarak burun tutularak sağa ve sola çevrilir.

Alın egzersizi yapmak için:

Alın egzersizinde alın hem aşağı yukarı hem de sağa sola oynatılır. Özellikle yukarı aşağı yaparken gözler olabildiğince açılmalıdır. Sağa sola oynatılırken kulakları da oynatabilirsiniz.
Gün içerisinde belirli periyotlarda bu hareketleri yaparak yüz kaslarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu hareketlerin dışında yüzünüze parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz. İyileşme süresince sakız çiğnemek de yüz kaslarınız için faydalı olabilir.

Narsinha 04.01.2019 02:08

Cevap: Yüz Felci Egzersizleri Nasıl Yapılır?
 
Bu da aşırı kötü ben bir kere bunu da yaşamıştım.
Kitlenip kalıyorsun.


Saat: 22:28

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.