Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Göğüs Ağrısı Ne Zaman Tehlikelidir? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/170532-gogus-agrisi-ne-zaman-tehlikelidir.html)

YeşiL6 29.10.2015 15:07

Göğüs Ağrısı Ne Zaman Tehlikelidir?
 
Göğüs Ağrısı Ne Zaman Tehlikelidir?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Göğüs ağrısı birçok sağlık probleminden dolayı ortaya çıkabilmektedir. Bu ağrıların nedenini zaman kaybetmeden teşhis etmek oldukça önemlidir. Göğüs ağrıları, kalp damarlarının tıkanmasından dolayı oluşan ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Göğüs ağrısının, kalp damarlarının tıkanmasından dolayı ortaya çıkması duruma tıp dilinde anjina denilmektedir. Bir diğer adlandırma da angordur. Angor, kalp damarlarının daralmasından dolayı ortaya çıkan ve kalbin yeteri kadar oksijen alamaması durumunda görülen rahatsızlıklardır. Bu gibi durumlarda göğüsde sıkışmalar ve ciddi ağrılar görülmektedir.

Göğüs ağrılarının baskıcı, sıkıştırıcı ve ağırlık yapıcı hisler vermesi, koroner damarlarda tıkanıklık olduğunun göstergesi olabilmektedir. Bu ağrılar künt olarak değerlendirilmektedir. Ağrılar batıcı olarak görülmez. Dolayısıyla nefes alıp verme esnasında ve hareketle artış veya azalma göstermemektedir. Koroner damarların tıkanması durumunda rahatsızlıklardan dolayı oluşan göğüs ağrıları genelde efor sarfedilen anlarda ve ani sinirlenmelerde görülmektedir. Bu ağrılar, sol kola, omuza ve boyuna yayılabilmektedir. Ağrı kendisini yaklaşık olarak 15 dakika boyunca göstermektedir.

Göğüs ağrıları kalp rahatsızlıklarının dışında başka nedenlerden dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Göğüs kafesinde bulunan kas yapısı, sinir, ve bağların sorun yaşaması durumunda göğüs ağrıları görülebilmektedir.

Diyabet hastalarında ve yaşlı insanlarda da göğüs ağrısı görülebilmektedir. Fakat bu ağrının şiddeti bu kişilerde daha azdır. Ağrının meydana gelmesi durumunda da nefes darlığı, baş dönmesi ve bulantı gibi şikayetler de görülür.

Göğüs ağrıları kalp krizinin de habersici olabilmektedir. Bununla birlikte o an yaşanan kalp krizleri de göğüs ağrıları ile birlikte görülür. Göğüs ağrıları, yukarıda belirtilen şekillerde meydana geliyorsa mutlaka bir doktora başvurulmalıdır. Koroner rahatsızlıklar ve kalp krizi risklerinde meydana gelen göğüs hastalıkları çok daha ciddidir.

Göğüs ağrıları, karakteristik olarak kişilere göre değişkenlik gösterebilmektedir. Damar rahatsızlıklarından ötürü oluşan göğüs ağrılarında kişiler dil altı nitrat ilacını almalıdır. Bu dil altı nitratları, beşer dakika arayla iki veya üç defa alınabilir.

Göğüs ağrısı yaşayan kişilerin bu ağrıların süresini belirlemesi gerekmektedir. Ağrıların nasıl meydana geldiği ve nerelere etki ettiği de önemsenmelidir. Böylece ani durumlarda daha kolay tanı ve tedavi uygulanabilmektedir.


nasilkolay


Saat: 19:52

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.