Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Böbrek taşlarına iyi gelen yöntemler (https://www.forumaski.com/genel-saglik/174913-bobrek-taslarina-iyi-gelen-yontemler.html)

Jineps 15.01.2016 01:06

Böbrek taşlarına iyi gelen yöntemler
 
Böbrek taşlarına iyi gelen yöntemler

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Böbrek taşı hastalığı şiddetli ağrılara, idrarda kanamaya, kusma ve bulantıya sebep olur. Genetik faktörler, beslenme alışkanlıkları, doğuştan gelen idrar yolları bozukluğu böbrek taşları oluşumunuza zemin hazırlar. Eğer siz, bu zorlu hastalığı yaşıyorsanız beslenmenize özen göstermeli, böbrek taşına neden olan yiyeceklerden özellikle uzak kalmalısınız.

Böbrek taşı hastalığında alınabilecek en etkili önlem, günde 3 litre su içmektir. Ne kadar sık idrara çıkarsanız, böbrekleriniz temizlenecek ve rahat bir nefes alacaktır. Bazı insanlar su içmeyi unutur veya sağlıklı için bu kadar önemli olduğuna inanmaz. Su, yaşamsal sıvıdır. Her insan, günde ortalama 3 litre su içmelidir.

Suyu içerken oturarak ve yudum yudum içmek hem mideniz hem böbrekleriniz için faydalı olacaktır. Eğer, çok su içerken sık idrara çıkmaktan şikayetçiyseniz, oturarak su içmek büyük ölçüde fark yaratacaktır. Üstelik, bu alışkanlık Hz. Muhammed’in davranışlarından biridir. Yani, oturarak su içmek bir sünnettir.

Salatalık böbrek taşlarına iyi gelir

Böbrek taşlarının düşürülmesinde veya yeniden oluşumunun engellenmesinde şifalı besinlerden biri salatalıktır. Bol lif ve su içeren salatalık, her gün 2-3 adet tüketildiğinde böbrek hastalığına şifa olmaktadır.

Her sabah bir bardak limonlu su için

Her sabah aç karna bir bardak limonlu su içmek, böbrek ve idrar yollarının temizlenmesine yardım eder, sık sık idrar çıkarır ve toksin, ödem ve ürenin vücuttan atılmasını sağlar. Bir su bardağı suya yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın ve her sabah aç karna için.

Böbrek taşına neden olan gıdalar şunlardır:

Bilimsel incelemeler, böbrek taşı oluşumunda beslenme alışkanlıklarının önemli etkisini kanıtlamıştır. Özellikle, aşağıdaki gıdaların aşırı tüketimi var olan böbrek taşlarının şiddetini artırmaktadır. Kendinize yeni bir beslenme planı çıkarırken aşağıdaki gıdaları göz önünde bulundurun.
  • Kola, gazoz, buzlu çay gibi asitli ve gazlı içecekler
  • Fazla tuz tüketimi
  • Kırmızı etin fazla tüketilmesi
  • Pancar
  • Mantar
  • Çikolatanın fazla tüketilmesi
  • Kakaonun fazla tüketilmesi
  • Çay ve kahvenin fazla tüketilmesi
  • Kuru incir
  • Karabiberin fazla tüketilmesi
  • Fındık
  • Sakatat
  • Kuru bakliyat
  • Çilek
  • Ispanak
  • Karnabahar
  • Soya
  • Sardalya balığı

Önemli bilgi: Ancak unutulmaması gerekir ki bu saydıklarımızın fazla tüketilmesi bir sorundur. Az miktarlarda tüketilmelerinde bir sorun yoktur veya taş hastalığının olması bunların kesinlikle tüketilmeyeceği anlamına gelmez.

Böbrek taşına iyi gelen yöntemler şunlardır:

Böbrek taşlarını düşürmek, yeni böbrek taşı oluşumunu önlemek için aşağıdaki yöntemleri alışkanlık edinmelisiniz. Ancak aklınızda tutun, insanın bir alışkanlığı hemen kazanması kolay değildir. Bu yeni beslenme ve yaşam sistemine adapte olurken, size faydalı alışkanlıkları bir kağıda yazıp aynaya veya buzdolabına yapıştırmak alışkanlık kazanmanızı kolaylaştıracaktır.

Yürüyüş yapmak böbrek taşlarına iyi gelir. Çünkü hafif tempoda yürürken, vücuttaki fazla su, toksin ve ödemler ter yoluyla vücuttan atılır. Vücudun her işi böbreğe kalmadığı için, böbrekler dinlenmiş olur. Ayrıca, yürümek daha huzurlu ve yaratıcı olmanıza yardım eder.

Günde ortalama 3 litre su içmek iyi gelir. Bu bilgiyi tekrarlıyoruz çünkü böbrek taşları oluşumunda ve tedavisinde gerçekten kritik bir noktadır.

Elma suyu tüketimini azaltın, haftada 1-2 bardak için.
Günde 1 porsiyon süt, kefir, yoğurt gibi süt ürünleri tüketin.
Tam buğday ekmeği, bulgur, kivi, karabuğday, armut gibi bol lifli besinleri tercih edin.
Tuz kullanımını azaltın. Bunu sağlamak için yemeklerinizde kekik, nane, kimyon gibi baharatlar kullanın.

Böbrek taşı tekrarlayabilir mi?

Tıbbi vakalar göstermiştir ki tedavisi yapılmayan, beslenme ve egzersizle desteklenmeyen böbrek taşları tekrarlayabilir. Taş hastalığına ne kadar erken yakalanılırsa taşın tekrar etme riski o kadar yüksek olmaktadır. Geçmişte taş hastalığı olanlarda bir yıl içinde taş oluşma olasılığı yaklaşık % 15, on yıl içinde ise yaklaşık % 80’dir.

yüksektopuklar


Saat: 18:35

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.