Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Gül (Roza) Hastalığı Nedir, Belirtileri, Önlem Alma (https://www.forumaski.com/genel-saglik/176927-gul-roza-hastaligi-nedir-belirtileri-onlem-alma.html)

YeşiL6 10.02.2016 11:32

Gül (Roza) Hastalığı Nedir, Belirtileri, Önlem Alma
 
Gül (Roza) Hastalığı Nedir, Belirtileri, Önlem Alma

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Gül (roza) hastalığı kimlerde görülür, karşı önlemler ve tedavisi

Gül hastalığı (roza hastalığı – Pityriasis rosea) sıkıntı, stres, güneş ve menepoz gibi nedenlerle ortaya çıkabilen ve stres ile semptomlarında artış gösterebilen bir hastalıktır. Başlangıcında öncelikle sivilceye benzeyen bir doku çıkar, sonra bu doku döküntü haline dönüşür ve kırmızı bir halka halini alır.

Gül hastalığı vücudun hangi bölgesinde görülür?

Pitriasis rosea (gül hastalığı) yüzde çıkmaz; genellikle sırtı, boynu, göğsü, karnı ve kol ve bacakların üst bölümünü etkiler. Döküntü farklı kişilerde farklı biçimlerde görülebildiğinden bazen tanıda zorluk çekilebilir. Döküntünün sayısı ve boyutları kişiden kişiye değişir, ara sıra döküntü vücudun farklı alanlarında, örneğin vücudun alt kısmı ve yüzde görülebilir. Gövdede ki mantar enfeksiyonu ile karıştırılabilir. Bazı ilaçlara karşı olan döküntülerde pitriasis roseaya benzeyebilir. Dermatoloji Uzmanınız tanı koymak için bazı kan testleri isteyebilir, gerekirse biyopsi yapabilir.

Hastalık görüldüğünde cildi tahriş edici kıyafetler giyilmemeli ve cilde kese uygulanmamalı.


Gül hastalığı hangi yaş grubunda, kimlerde görülür?

Roza (Gül Hastalığı) her yaşta görülebilen, fakat sıklıkla 10-35 yaşlara arasında rastlanılan döküntülü bir deri hastalığıdır. Hastalığın geçiş süresi bünyeden bünyeye değişiklik gösterir. Ortalama birkaç hafta, 20 – 25 gün sürerken birkaç yıl da sürebilir. Roza (gül) hastalığı geçtiğinde genelde kalıcı hiçbir iz bırakmaz, fakat esmer kişilerde zaman içinde gerileyen kahve renkli lekeler kalabilir.Cilt, sıcaklayıp terlemekten kaçınılmalı, ıslak tutulmamalı temiz tutulup doktora başvurulmalıdır.

Gül hastalığına karşı önlemler

Güneş, sıcak hava nem, soğuk ve rüzgar roza (gül) hastalığını arttırır. Bu nedenle en az 30 faktörlü güneşten koruyucu losyon, günlük bakımda kullanılmalıdır. Yaz aylarında ise daha fazla faktörlü kremler kullanılmalıdır.
Mümkün olduğunca bulunulan oda havalandırmalı, serin ve az nemli ortamlarda bulunulmalıdır.
Soğuk ve rüzgarlı havalarda, dışarıda kalınmamalıdır. Dışarı çıkarken, cilde mutlaka nemlendirici sürülmelidir.
Stres, roza ataklarını arttırır ve hastalığı şiddetlendirir.
Stresin azaltılması roza tedavisine önemli derecede katkıda bulunur.
Cilt temizliği yapılırken dikkatli olunmalıdır. Sıcak su, sıcak banyo ve saunadan kaçınılmalıdır. Cilt, tahriş edilmeden temizlenmeli ve kurulanmalıdır.

Alernatif tıpta gül hastalığı için

Reishi mantarı, at kestanesi, karahindiba, üzüm çekirdeği, sentella bitkisi roza (gül) hastalığında kullanılan bitkilerdir. Bu bitkileri doktor kontrolünde kullanmanız tavsiye edilir.


Saat: 19:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.