Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Romatizma Hastalıklarında Kullanılan İlaçlar ve Yan Etkileri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/177082-romatizma-hastaliklarinda-kullanilan-ilaclar-ve-yan-etkileri.html)

YeşiL6 15.02.2016 13:23

Romatizma Hastalıklarında Kullanılan İlaçlar ve Yan Etkileri
 
Romatizma Hastalıklarında Kullanılan İlaçlar ve Yan Etkileri

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]


ANTİROMATİZMAL İLAÇLAR NEDEN KULLANILIR?

Antiromatizmal ilaçlar, romatoid artrit ve sistemik lupus eritematozus gibi başka otoimmün hastalıklara yol açan diğer artrit tiplerini tedavi etmek için kullanılan ilaçlardır. Antiromatik ilaçlar vücudun immün yanıtını etkileyerek hastalık sürecini değiştirebilirler ve böylece eklem hasarını sınırlayabilirler. Başlıca antiromatizmal ilaçlar immünsüpresan ilaçlar, altın bazlı ilaçlar, penisilamin ve sülfasalazin’dir.

Bu ilaçların hepsine birden hastalık modifiye edici antiromatizmal ilaçlar (Dmard) adı verilir. Sitokin inhibitörleri adı verilen yeni bir grup antiromatizmal ilaç da, eğer Dmard’ler uygun değil ise ya da başarısız ise bazen aktif romatoid artritte reçete edilebilirler.

Etanersept, infliksimab ve adalimummabı içeren sitokin inhibitörleri de hastalığı yavaşlatabilirler ve eklem hasarını önlemeye yardım edebilirler. Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlar (NSAİİ) ve kortikosteroidler de romatik hastalığa bağlı ağrıyı ve inflamasyonu azaltabilirler; ancak hastalık sürecinin gidaşatını etkilemezler. Antiromatizmal ilaçların yan etkileri oldukça ciddi yan etkilerdir. Bu nedenle bu ilaçlar sadece uzman doktor gözetiminde verilir.



Saat: 23:23

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.