Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Klimada İdeal Ayar 25 Derece (https://www.forumaski.com/genel-saglik/181965-klimada-ideal-ayar-25-derece.html)

Papatya 21.06.2016 15:42

Klimada İdeal Ayar 25 Derece
 
Klimada İdeal Ayar 25 Derece


klima, ideal ayar, ideal klima ayarı kaç olmalı, ideal klima ayarı hakkında bilgi

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Çöl sıcaklarında 'kurtarıcı' olarak görülen klimaların, bazı hastalıklara davetiye çıkardığı söylendi.

Kavurucu ve bunaltıcı sıcaklıkların gelmesiyle birlikte vatandaşlar serinlemek için öncelikli olarak klimalara sarılıyor. Ancak klimalar yanlış kullanımla birlikte cep yakarken, düzenli bakımları yapılmadığı takdirde de çeşitli hastalıklara yol açabiliyor. 15 yıldır İklimlendirme ve Soğutma Klima Teknisyenliği yapan Mazlum Bulut (28), klimaların yanlış kullanımına açıklık getirirken, klima kaynaklı hastalıkların nasıl önüne geçilebileceğini anlattı.
Klima bakteri üretiyor

İklimlendirme ve Soğutma Teknisyeni Bulut, “Öncelikle odalarının büyüklüğüne göre BTU seçmeleri gerekiyor. Bunun için yetkili servislerden yardım alınabiliyor. Hiçbir ücret talep etmeden. Yanlış kullanımlarda, mesela montaj yapılacak alana büyük gelirse, müşterimizi rahatsız ediyor. Nasıl bir rahatsızlık? Hastalık çeşitleri bile var klimada. Zatürre yapabiliyor. Lejyoner' denilen bir hastalık var, bu halk dilinde pek fazla bilinmiyor.
Ama ciddi bir hastalıktır. 6 aylık ve yıllık bakımlarımız var. Bunların mutlaka yapılması gerekiyor, aksatılmaması gerekiyor. Çünkü klima her ne kadar soğutma yapsa da bakteri üretilen bir cihazdır. Bakteri üretir. Bunun içinde 6 aylık ve yıllık bakımlarının mutlaka yapılması gerekiyor. Bir de şu çok önemli, biz klima kullanmayı ne kadar anlatsak da pek doğru anlaşılmıyor ve yanlış kullanılıyor. Biliyorsunuz, cihazlarımızda minimum soğutma derecisi 18 derecedir. Müşterimiz bunu 18'e aldığımız zaman, cihazı 18 derece üfleyecek zannediyor. Çok yanılıyor. Kumanda da gördüğü ve display de gördüğü 18 derece ortamı getirmek istediği sıcaklık anlamına geliyor.
Örneğin, dışarısı 35 derece diyelim, içerisini 18'e aldığınız zaman, dışarıdan gelen bir insan içeri girdiği zaman bir ferahlık sağlasa da bu tüketiciyi rahatsız ediyor. Hastalıklara çevirebiliyor, üşütebiliyor. Sinüzitleri olanları çok etkiliyor. Mesela, bazı insanlar 'klimalı odada duramıyorum' der. Bunların hepsi yanlış kullanımla ilgilidir. İdeal sıcaklık soğutmada bilhassa konfor sıcaklığı 25 derecedir. O bile rahatsız ediyorsa 26-27 dereceye çıkartabiliriz. Doğru kullandığımız zaman klima, çok güzel bir soğutma aracıdır" şeklinde konuştu.
Tasarruf için kapı ve pencereleri kapatın

Klima kullanımında nasıl tasarruf edileceği yönünde de bilgiler aktaran Bulut, “Pencerelerimizin ve kapılarımızın klimanın bulunduğu ortamda mutlaka kapalı kalması gerekiyor. Klima metrekareye göre seçilir. Yetkili teknisyenler tarafından bir keşif yapılır. Bu keşfe göre klima aldığımız zaman kapalı bir ortamda klimamızı çalıştırdığımız zaman hem elektrik olarak hem cihazı yormadan rahatlıkla çalıştırabiliriz. Bunun içinde yetkili servislerden yardım almak çok önemli. Doğru kişilerle çalışmak çok önemli, müşterilerimizin cihazların arkasında durması gerekiyor" dedi.
Kötü kokunun sebebi bakteri

Klimanın nasıl temizleneceği konusunda bilgi veren Bulut, “Klima kullanıcıların sadece klimalarda temizlik yapabileceği tek malzeme filtrelerdir. Bu filtreleri yalnızca çeşmede yıkıyorlar. Çeşme de yıkanan filtreler ay da bir ideal olabiliyor. Ama belirli bir süre sonra filtrelerimiz bakterilerle dolmaya başlıyor ve içeriye 'fin' dediğimiz bölümlere gitmeye başlıyor. Bakımı yapılmamış klimaların filtreleri oldukça dolu oluyor. Bu filtreleri çeşmede yıkadığımız zaman sadece belirli bir pisliğini alabiliriz. Bu pislikler suyla karıştığı zaman içeride bir kötü koku, bakteri oluşumuna sebep olmaya başlayacak.
Aynı zaman da fan dediğimiz bölümden emiş yaptığı için, fan dediğimiz bölümde içeride bulunan bakteriyi olduğu gibi içeriye vermeye başlayacak. Müşterilerimiz 1-2 sene sonra, 'klimamız koku yaymaya başladı' diyor. Onun sebebi de içeride bakteri oluşumu. Mutlaka yetkili servisler tarafından klimalarınıza bakım yaptırmanız çok önemlidir. Klimalarımızın bakımını doğru kişilere yaptırırsak, hem enerjiden tasarruf eder hemde cihazlarımızı daha uzun yıllar kullanmış oluruz" şeklinde konuştu.


Saat: 14:18

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.