Sumak kansere karşı koruyucu etki gösteriyor Sumak kansere karşı koruyucu etki gösteriyor [Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL] Baharatlar sadece yemeklerimize lezzet vermekle kalmıyor, sağlığımızı da koruyor. Bol baharatlı her yemek sağlığımız için faydalıdır desek, sanırım hatalı bir söz söylemiş olmayız. Sumak ülkemizde çok sevilen bir baharattır. Fıstık türü bir ağacın meyvelerinin kurutulmasıyla elde ediliyor, öğütülerek kullanılıyor. Kuvvetli bir antioksidan, serbest oksijen radikallerinin vücutta yarattığı hasarı engelliyor. Antimikrobiyal özelliği var, zararlı mikropları öldürüyor. Alzheimera karşı koruyucu ve iltihap giderici etkileri var. Viyana Kanser Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada, sumağın hücre DNAsım koruduğu ve serbest radikal süpürücüsü olduğu gösterildi. Sumak, bu koruyucu etkileri sayesinde, kanser hastalığının hücre DNAlarmda yapacağı hasarın önüne geçiyor ve vücudumuzu kansere karşı koruyor. Sumak tüketerek elde edilebilecek faydalar: Kuvvetli bir antioksidandır. Serbest oksijen radikallerini süpürücü etki gösterir. Kanserlere karşı koruyucudur. Antimikrobiyal etki gösterir. Alzheimera karşı koruyucu etkileri gösterilmiştir. Öneri: Tüm baharatlar gibi sumağı da sofranızdan eksik etmeyin, hem yemekleriniz lezzetli olsun, hem sağlığınız korunsun. Dikkat! Sumak ve sumak gibi (karabiber, kimyon, yenibahar vb) öğütülmüş baharatları alırken öğütme zamanını sorgulayın, evde öğütme imkânınız varsa tane olarak alıp kendiniz öğütün. mesajhaber |
Saat: 15:08 |
Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.