Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Reflü ve Astım Arasındaki ilişki Nedir (https://www.forumaski.com/genel-saglik/48704-reflu-ve-astim-arasindaki-iliski-nedir.html)

Kuvvetmira 25.08.2013 11:34

Reflü ve Astım Arasındaki ilişki Nedir
 
Reflü ve Astım Arasındaki ilişki Nedir

Astımınız ve sık sık olan bir reflünüz varsa, bu ikisi birbiriyle bağlantılı olabilirler. Araştırmalara göre, astımı olan insanların %70'inde gastroözofageal reflü hastalığı da olmakta.

Bu ikisinin neden bir arada olduğu tam olarak henüz bilinmese de, astımın, özafagus alt sfinkterinde bir rahatlamaya neden olduğu ve bunun da reflüye sebep olduğu düşünülmekte.

Ayrıca, tam zıttı olarak, reflünün de astıma sebep olma ihtimali vardır çünkü, reflü sebebiyle ameliyat olan insanların astım semptomlarının, ameliyat sonrasında, göz ardı edilemez bir şekilde azaldığı fark edilmiştir. Fakat bu, illa ameliyat olmalısınız demek değildir.

Asitli ya da yağlı yemeklerden kaçınarak (domates, çikolata, fast food, naneli şeker, baharatlar ve kızarmış yiyecek gibi) ve kilo kaybederek reflünüzden kurtulmanız ya da semptomlarını azaltmanız mümkündür.


Eğer astım ve alerji krizleriniz günlük hayatınızı çok fazla etkiliyorsa, mutlaka bir doktora görünmenizi tavsiye ederiz.


Saat: 14:05

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.