|
Genel Sağlık kategorisinde açılmış olan Yağda ve Suda Çözünen Vitaminler konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
25.08.2013, 11:34 | #1 (permalink) |
Aktif Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yağda ve Suda Çözünen Vitaminler Yağda ve Suda Çözünen Vitaminler A vitamini: koyu renkli gıdalar, koyu yapraklı sebzeler, yumurta sarısı, güçlendirilmiş süt ürünleri (peynir, yoğurt...), ciğer, kırmızı et ve balık. D vitamini: balık (somon, ringa balığı gibi yağlı balıklar), balıkyağı, güçlendirilmiş tahıllar, güçlendirilmiş süt ve süt ürünleri. E vitamini: avokado, koyu yeşil sebzeler (brokoli, ıspanak, kuşkonmaz...), margarin, yağlar (ayçiçek yağı, mısır özü yağı, aspir yağı), papaya ve mango, tohumlar ve kabuklu yemişler, buğday tohumu, buğday tohumu yağı. K vitamini: lahana, karnabahar, tahıllar, koyu renkli sebzeler, koyu yapraklı sebzeler, balık, ciğer, kırmızı et, yumurta. Suda çözünen vitaminler Biotin: çikolata, yumurta sarısı, tahıl, baklagiller, süt, kabuklu yemişler, sakatatlar, domuz eti, maya. Folik asit: brokoli ve kuşkonmaz, pancar turşusu, bira mayası, kuru fasulye, güçlendirilmiş tahıllar, yeşil, yapraklı sebzeler, mercimek, portakal ve portakal suyu, fıstık ezmesi, buğday tohumu. Niyasin (B3): avokado, yumurta, zenginleştirilmiş ekmek ve güçlendirilmiş tahıllar, balık (ton balığı, tuzlu su balıkları), yağsız etler, baklagiller, kabuklu yemişler, patates, kümes hayvanı eti. Pantotenik asit: avokado, brokoli, lahana ailesinin sebzeleri, karalahana, süt, baklagiller, yumurta, mercimek, mantar, sakatatlar, kümes hayvanı eti, beyaz ve tatlı patatesler, tam tahıllar. Tiyamin (B1): süt tozu, yumurta, zenginleştirilmiş ekmek ve un, yağsız etler, kuru fasulye, kabuklu yemiş ve tohumlar, sakatatlar, bezelye, tam tahıllı gıdalar. B6 vitamini: avokado, muz, kuru fasulye, et, kabuklu yemişler, kümes hayvanı eti, tam tahıllar (işlenen her tahılın B6 vitamini yüksek oranda azalır). B12 vitamini: et, yumurta, soya sütü, süt ve süt ürünleri, sakatatlar (ciğer ve böbrek), kümes hayvanı eti, kabuklu deniz ürünleri. C vitamini: brokoli, brüksel lahanası, lahana, karnabahar, patates, ıspanak, çilek, domates suyu, domates, turunçgiller. Yan etkileri Birçok insan biraz vitaminin iyi, çok vitamin almanın ise çok daha iyi olduğunu düşünür. Fakat bu her zaman doğru değildir. Bazı vitaminlerin vücutta yüksek dozda bulunması zehirleyici olabilir. Vitamin almadan önce, hangisinin size en uygunu olduğunu mutlaka doktorunuza danışın.
__________________ https://t.me/pump_upp |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
Seçenekler | Arama |
Stil | |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |