Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Astıma Hangi Yiyecekler İyi Gelir (https://www.forumaski.com/genel-saglik/55819-astima-hangi-yiyecekler-iyi-gelir.html)

Perii 18.09.2013 22:12

Astıma Hangi Yiyecekler İyi Gelir
 
Astıma Hangi Yiyecekler İyi Gelir
[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]
Astım hastalarının dikkatine işte sağlığınız için astıma iyi gelebilecek yiyecekleri sizin için araştırdık. Doktorunuza danışarak özellikle B, C ve E vitamini, quercetin, magnezyum ve karoten içeren multivitamin desteği kullanabilirsiniz. Alerjik astım hastaları tetikleyici alerjenleri öğrenip bunlardan kaçınarak hastalığını kontrol altına alabilir.Paylaş
Astıma Hangi Yiyecekler İyi Gelir
Astım hastalığında tedavi edici değil ama şikayetlerini azaltacak besinleri bir araya getirdik. Özellikle Sarımsak ve Soğan: Quercetin adı verilen bir kimyasal içermektedirler. Bu sebeple sarımsak ve soğan, akciğer iltihabına neden olan enzimleri baskılayıp astım ataklarının sayısını ve şiddetini düşürmede faydalı olur.

B kompleks vitamini olan kolin astım ataklarını önleyebilir. Kolin içeren gıdalar arasında mercimek, fasulye, süt ürünleri, nohut, yumurta sarısı ve soya fasulyesi gibi gıdalar Kolin Bakımından oldukça zengin besinlerdir. Keten bitkisinin tohumlarından elde edilen keten tohumu yağı omega 3 yağ asidi bakımından oldukça zengin olduğu bilinmektedir.

Güçlü bir antioksidan olan selenyum aynı zamanda zarar gören akciğer hücreleri nedeniyle artan lipidi düşürebilir. Kahverengi pirinç, ton balığı, kepekli tahıllar, yumurta, tavuk ve kırmızıbiber yüksek oranda selenyum içerir.


Saat: 23:12

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.