Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Dolama Nasıl Tedavi Edilir? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/64601-dolama-nasil-tedavi-edilir.html)

Jaqen 03.11.2013 16:50

Dolama Nasıl Tedavi Edilir?
 
Dolama Nasıl Tedavi Edilir?

Dolama Nedir Nasıl Tedavi Edilir?

Dolama önce herhangi bir yaralanma nedeniyle tırnak derisinde iltihaplanma oluşur. Yaralanma?dan sonra tırnak kenarındaki deriden mikroplar (bakteri, virüs ve mantarlar) içeri girer. Deriden içeri giren mikroplar enfeksiyona sebep olur. İltihaplanmaya stafilokokken ve steptokokken ve steptokokken bakterileri sebep olur. Önce deri kızarır doku şişer ve bu şişkinlik çok ağrı verir. Bir kaç gün sonra ise cerahat akar. Şayet tırnak altındaki doku (tırnak yatağı) iltihaplanmış sa, bu tırnağı çıkmasına sebep olabilir.


İşi icabı temizlik malzemeleri ile çalışmak zorunda çalışmak zorunda kalan insanların parmak tırnakları iltihaplanır. İşi gereği plastik ayakkabı giyinmek zorunda olanlarda ise enfeksiyon kısa sürede bütün ayak parmaklarına yayılır. Asker botları ayaklar için uygun değildir, çünkü kalitesi çok düşüktür koruyacağına tahrip eder. İltihaplar kendiliğinden iyileşmezse çok ağır enfeksiyonlara sebep olabilir.


Manikür yaptıranlar tırnaklarının üst ve yanlarını törpületiklerinden, tırnak mikroplara karşı korumasız kalır, çünkü buralarda koruma bariyerleri vardır. İşi gereği eldiven giymek zorunda olanların içi pamuklu olan eldivenleri tercih etmeleri gerekir. Tırnak yatağının iltihaplanması buradaki kızarma ve şişlik görülür görülmez tedbir alınmalıdır. Bu tedbirlerin başında şişkinliği önlemek için siniliot sargısı veya sefa kremi kullanılır.


Teşhis:
Şayet dolama sık sık görülüyor veya zor iyileşiyorsa doktorun dolamaya sebep olan mikrobun özeliklerini tesbit etmesi ve ona uygun tedavi yöntemi uygulanması gerekir.


Tedavi:
Tırnak yatağı iltihaplanması bir kaç haftada iyileşmezse ortodoks tıpta doktorun burada bir kısmını keserek iltihabı dışarı akıtır. Bana göre tırnağı kısmen veya tamamen kesmeye gerek yoktur, şayet cerahatli tırnağa sinirliot sarılırsa veya sefa merhemi sürülürse bütün cerahat dışarı akar. Gökçek İksiri içildiğinde bütün mikroplar yok olur. Kronik iltihaplanma dahi olsa, bu Gökçek İksiri ile kısa sürede tedavi edilebilir. Kronik Tırnak yatağı iltihaplanması diyabet hastalarında çok görülür, çünkü şeker hastalığının ilerlediğini gösteren bir işarettir. Bu nedenle rahatsızlığın sebebi özelikle teşhis yapılır.

Alıntı


Saat: 02:08

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.