Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Bel Ağrısı Nedenleri (https://www.forumaski.com/genel-saglik/69561-bel-agrisi-nedenleri.html)

Şafak 26.11.2013 20:09

Bel Ağrısı Nedenleri
 
Bel Ağrısı Nedenleri

Bel ağrısının başlıca nedenlerinden biri belimiiz fazla zorlamamız ols agerek bilinçsizce haraket etmek birde bilinçs,zce ağır eşyaları kaldırmakgibi sorunlardan kaynaklanan bel ağrıları günümüzde en sık görülen bel ağrısı türleridir.Günlük hayatımızda bel mekaniğine uygun olmayan her yanlış hareket veya kötü duruş, belinizde yıpranmaya neden olabilmektedir.Ülemizde neredeyse her 100 kişiden 80'i hayatının bir döneminde bel ağrısından yakınıyor.

Bel bölgesindeki yumuşak doku, kas, kemik ve sinirlerdeki hastalıklardan kaynaklanan ağrılara bel ağrısı denir. Bel ağrısının önemli nedenlerinden biri de bel fıtığıdır.Sırt ağrıları da bel ağrılarına benzer nedenlerle ortaya çıkabilir. Yanlış oturma ve hatalı duruş sonrası oluşan ağrılar, hemen hemen her yaşta sıklıkla görülmektedir.

Sürekli olarak hatalı durmak ve egzersiz yapmamak en önemli ağrı nedenlerinden biridir. Kötü duruş yüzünden ortaya çıkan ağrıların en önemli sonucu yumuşak dokularda ve kaslarda oluşan spazm tarzında ağrılardır.

Her zaman destek almak gereklidir. Aksi takdirde sorun kalıcı hale gelebilir. Yaşlı, travma öyküsü ve nörolojik bulgusu olan, ciddi ağrı çeken, enfeksiyon ve kanser şüphesi, kilo kaybı-ateş-halsizlik- terleme gibi sistemik bulguları olan hastalar vakit geçirmeden doktora başvurmalıdır.

Kırık durumunda hasta dikkatle hastaneye nakledilmelidir. Aksi halde omurilikte oluşacak kesiler felç sebebi olabilir. Diğer akut ağrılı durumlarda neden ortaya konulana kadar ağrılının dindirilmesi yararlı olabilir. Çok ağrılı durumlarda bile yatak istirahatının üç-dört günü geçmemesine çalışılmalıdır.


Saat: 05:37

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.