Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Strese karşı ''renk''li terapi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/71242-strese-karsi-renkli-terapi.html)

Jade 01.12.2013 12:11

Strese karşı ''renk''li terapi
 
Strese karşı ''renk''li terapi


Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Yüksekokulu Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayça Gürkan yaptığı yazılı açıklamada, alternatif terapinin modern tıbbın dışında bireylerin sağlıklarına kavuşturulması için uygulanan bir çok metodun tümüne verilen isim olduğunu belirtti.

Türkiye’de de hastalıkların tedavisinde alternatif terapilerin kullanımı ve bu konuda profesyonel bakım veren kuruluşların sayısının giderek arttığını açıklayan Yrd. Doç. Dr. Gürkan, "Alternatif terapilerin hemşireler tarafından kullanım sıklığıyla ilgili yapılan bir çalışmada hemşirelerin yüzde 68’inin masajı, yüzde 59’unun aroma terapiyi, yüzde 13’ünün ise terapotik dokunmayı
kullandıkları belirlenmiştir" görüşünü bildirdi.

Renkli terapi

Alternatif terapinin birey ya da gruplara daha çok stres ile baş etmeleri için uygulanan bir tedavi tekniği olduğunu açıklayan Yrd. Doç. Dr. Gürkan, şunları kaydetti: "Alternatif terapi tekniklerinden birisi olan renk terapisi, renk gözlüğü kullanılıp, kişinin problemine göre değişik renkte filtreler takılarak yapılan bir yöntemdir. Özellikle aşırı stres, uykusuzluk, gerginlik ve çeşitli beden ağrıları gibi sorunlarda 10 gün üst üstte uygulanır. Renk terapisinde kullanılan renklerin bireye etkilerinin farklı olduğu belirtilmektedir.

Kırmızı, sahip olduğu yoğun enerji sebebiyle bireyin bedenine enerji ve canlılık veren bir ışındır. İntikam, kin, öfke ve aşk duygularını da harekete geçirebilir. Turuncu, neşenin ve bilgeliğin rengidir. İnsanlardaki sosyalleşme duyguları, turuncu yardımıyla faaliyete geçer. Mavi, sezgilerin güçlendirilmesi ve üzüntü duygusunun giderilmesi için çok uygun bir renktir. Lacivert ise ruhsal ve bedensel rahatsızlıkların giderilmesinde önemli bir renktir. Mor da vücudun iskelet yapısını etkiler. Kanser türlerinin tedavisinde kullanılabilir."


Saat: 02:48

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.