Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Erken Doğuma Karşı Kanguru Yöntemi (https://www.forumaski.com/genel-saglik/73210-erken-doguma-karsi-kanguru-yontemi.html)

YeşiL6 04.12.2013 12:05

Erken Doğuma Karşı Kanguru Yöntemi
 
Erken Doğuma Karşı Kanguru Yöntemi

Prematüre bebek ölümlerinin sonu mu geliyor? İngiliz sağlık uzmanı Prof. Joy Lawn’a göre erken doğan bebeklerin anne ile tensel temasa geçmesi pozitif sonuçlar veriyor...

Uzmanlar, erken doğan çocukları tenlerine değecek şekilde taşıyan annelerin prematüre bebek ölümleri ya da sakatlıkları önemli oranda düşürebileceği söyledi. İngiltere’deki önde gelen uzmanlarından Prof. Joy Lawn’a göre, ‘kanguru bakımı’ hastanelerde uygulanan pahalı yoğunbakım yöntemlerinden çok daha etkin...

İngiliz yayıncılık kuruluşu BBC’nin haberine göre, her yıl hamileliğin 37’inci haftası ya da öncesinde doğan 15 milyon bebekten bir milyonu ölüyor. Prematüre bebeklerin, küreselhastalık yükünün yüzde 10’una eşit olduğu tahmin ediliyor. Erken doğumdan sonra yaşayan bebeklerin yüzde 3’ten biraz düşük bir oranı, orta veya ciddi derecede, yüzde 4,4’ü ise hafif derecede sakatlıklara sahip oluyor.
BBC’ye konuşan Londra Hijyen ve Tropik Hastalıklar Fakültesi’nden Profesör Lawn, “Solunumproblemi yoksa, erken doğan bebeklerin anne ile tensel temasa geçmesi daha iyi sonuçlarveriyor çünkü meme emen bebeğin enfeksiyon riski azalıyor” diye konuştu.

Kız bebekler daha şanslı
Pediatric Research adlı dergide yayımlanan bir çalışmaya göre erkek bebeklerin erken doğumolasılığı yüzde 14 daha fazla. Prematüre doğumlarda erkek bebeklerin ölüm ya da sakatlanmaoranı da daha yüksek. Profesör Lawn, kız bebeklerin erken doğsalar bile, erkek bebeklere göre daha gelişmiş olarak dünyaya geldiklerini söylüyor.



Saat: 17:27

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.