Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Genel Sağlık (https://www.forumaski.com/genel-saglik/)
-   -   Dudak şişkinliği nasıl geçer? (https://www.forumaski.com/genel-saglik/96197-dudak-siskinligi-nasil-gecer.html)

Jade 08.03.2014 19:36

Dudak şişkinliği nasıl geçer?
 
Dudak şişkinliği nasıl geçer?


dudak sisligine ne iyi gelir, dudak şişmesine ne ıyı gelır, dudak şişmesi nasıl geçer, dudak şişliği nasıl geçer, dudak sisligi nasil iner

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Dudakları enfeksiyon kapması, alerjik reaksiyonlara maruz kalması, güneşin zararlı ışınlarından etkilenmesi, susuz kalması, böcek sokması ve dudak kanseri gibi önemli ve önemsiz pek çok nedenin sebep olduğu dudak şişkinliği, hem doğal hem de tıbbi yöntemlerle tedavi edilebilir bir sorundur. Bu makalemizde sizlere dudak şişmesi nasıl geçer sorusunu, hem doğal hem de tıbbi tedavi yöntemlerinden bahsederek yanıtlayacağız.

Dudak şişkinliğine iyi gelecek doğal tedavi yöntemi, dudaklara 10-15 dakika kadar sıcak ve soğuk kompres uygulaması yapmaktır. İnce bir havluya kalıp buzları koyun ve şişliğine üzerine çok bastırmadan havluyu dudağınızda 15 dakika kadar bekletin. Soğuk kompresin yanı sıra sıcak kompres uygulaması da dudak şişliğini geçiren tedavi yöntemlerindendir. Sıcak kompres uygulaması için ise, havlunun bir ucunu sıcak suya batırın ve şişliğin olduğu bölgede birkaç dakika havluyu bekletin.

Dudak şişliği eğer böcek sokmasından dolayı oldu ise 3 çay kaşığı karbonatı 1 çay kaşığı suyla karıştırarak dudağınıza sürebilirsiniz. Dudak şişliğine iyi gelen bitkisel yöntemlerin diğerleri ise şöyledir:



Zerdeçal, kil ve su karışımından bir krem elde ederek bu kremi düzenli bir şekilde dudağınıza sürün ve hemen sonrasında aynı bölgeye bir miktar bal sürün. Poşet çayları henüz ılık iken dudağınızda bekletebilirsiniz. Çizikler ve kesikler sebebiyle husule gelmiş olan dudak şişliğine de tuzlu su iyi gelmektedir.

Dudak şişkinliğinin tıbbi tedavi yöntemi ise uzman hekim tarafından reçete edilen kremleri eczaneden almak ve düzenli bir şekilde bu kremi kullanmaktır.

alıntı


Saat: 04:09

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.