Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Giyim - Çanta - Ayakkabı (https://www.forumaski.com/giyim-canta-ayakkabi/)
-   -   Çantanın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır? (https://www.forumaski.com/giyim-canta-ayakkabi/157285-cantanin-sahte-oldugu-nasil-anlasilir.html)

DeRDeST 13.06.2015 18:18

Çantanın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?
 
Çantanın Sahte Olduğu Nasıl Anlaşılır?

[Link'i Görebilmeniz İçin Kayıt Olunuz.! Kayıt OL]

Yüksek fiyatlarla satılan tasarım çantalar, haksız kazancın da önünü açıyor. Öyle ki binlerce TL’ye satılan orijinal çantaları, birkaç yüz TL’ye bulabiliyorsunuz. Üstelik bazı çantaların gerçeğini ve sahtesini ayırt etmek son derece zor olabiliyor. Replika adı verilen bu çantaların kendi arasında da kalite ölçüleri var. Bazı çantaları ilk bakışta anlarken, bazılarını sertifikasını kontrol etmeden anlayabilmek neredeyse mümkün değil.

Peki orijinal tasarımlar ile replika ürünler nasıl anlaşılır?

Orijinal ve replika arasındaki farkı anlamak her şeyden önce bilinçli satın alma tercihleri ile başlar. Çantanın logosu, aksesuarları, ekleri, dikişleri özetle çantanın tüm özellikleri özgün tasarımın bir parçasıdır. Etiketler, imzalar ya da tasarımcının adını belirten işaretler, çantaların genel tasarımı ve özgünlüğünün ayrılmaz bir parçasını oluşturur. High-end tasarımcıların ürettiği orijinal çantalar yetkili mağazalar ve parkende zincirlerinde satılır.

Yetkili mağazalar dışında satın alacağınız çantaların orijinalliğinden emin olmak için:

♥ Fiyat konusunda gerçekçi olun. Fiyat gerçek olamayacak kadar iyi ise çanta sahtedir.

♥ Satıcıya sorular sorun, sahte ya da hatalı üründe iade seçeneğinizin olup olmadığını öğrenin.

♥ Çantanın özgünlük sertifikası olup olmadığını sorun. Büyük markaların hemen hemen tamamı, çantaları özgünlük sertifikası ile beraber gönderir. Online olarak yapılacak seri numarası kontrollerinde çantanın sahte olup olmadığı anlaşılabilir.

Sahte ve orijinal çantalar arasında ayrım yapmanıza sağlayabilecek çok sayıda işaret vardır.

Dikişler: Çantanın dikişlerini yakından inceleyin. Özensiz, eğimli ve engebeli dikişler çantanın sahte olduğunu gösterir. Orijinal çantalarda dikişler her zaman kalitelidir ve bu tasarımcının ününün bir parçasıdır.

Etiketleri kontrol edin. Çantanın iç kaplamasını ve ceplerdeki etiketleri de kontrol edin. Sahte çantalarda genellikle iç kaplamalarda üretici logosu veya etiketi gibi detaylar yer almaz.

Malzemeyi kontrol edin. Deri çantaların deri gibi kokması gerekir. PU materyaller deri gibi görünse de hem doku hem de kokusu ile gerçek deriden kolayca ayrılabilir.

Logoyu kontrol edin. Sahte çantalarda logolar genellikle keskin hatlara sahip değildir. Kaymalar, düzensiz ve simetrik olmayan baskılar sahte çantaları ele veren detaylardır.

Astarı kontrol edin. Astarı elinizle çantanın iç yüzeyine değdirdiğinizde sürtünme oluyorsa o çanta büyük olasılıkla sahtedir. Orijinal tasarım çantalarda, çanta deri ile kaplıdır ve astarla herhangi bir sürtünmeye yol açmaz. Aynı zamanda astarlar çift dikişlidir.


Saat: 16:14

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.