Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu

Forum Aski - Türkiye'nin En Eğlenceli Forumu (https://www.forumaski.com/)
-   Göz Sağlığı (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/)
-   -   Göz Tembelliğinden Kurtulmanın Yolları (https://www.forumaski.com/goz-sagligi/91752-goz-tembelliginden-kurtulmanin-yollari.html)

Jade 20.02.2014 18:56

Göz Tembelliğinden Kurtulmanın Yolları
 
Göz Tembelliğinden Kurtulmanın Yolları


Göz Tembelliği Genellikle erken çocukluk çağında ortaya çıkan ve gözün birinin iyi görememesi olarak adlandırılan bir problemdir.Bu soruna her 100 kişiden 3'ünde rastlanmaktadır.Bütün çocukların 4 yaşına gelmeden önce herhangi bir sorun olmasa da mutlaka bir göz doktoru tarafından muayene edilmiş olması gerekmekte.


Göz tembelliğinden kurtulmak için zayıf gözün kullandırılmasına dayanır.

Sağlam gözün özel bir bandajla haftalar bazen aylar boyunca kapatılması ile yapılmaktadır. Önce gerekli olan gözlük verilir sonra çocuk bunu kullanmaya başlar ve kapama tedavisi yapılır.

Şaşılıkta eğer bir cerrahi müdahale yapılacaksa genellikle önce göz tembelliği giderilmeye çalışılmaktadır. Ameliyat öncesi belli bir dönem kapama tedavisi yapılır, ameliyat uygulanır, daha sonra bir müddet daha kapama yapılmaya devam edilir. Aileler ne yazık ki kayma ameliyatından sonra herşeyin yoluna girdiği düşüncesiyle kapama yapmayı bırakıyorlar.Yalnız şunu unutmamak gereklidir çocuklarınızın ömür boyu göz tembeliği şikayetlerinin geçmeyeceğini düşünerke bu günlerde daha sabırlı olmak gerekmektedir.


Saat: 22:40

Telif Hakları vBulletin® Copyright ©2000 - 2024, ve
Jelsoft Enterprises Ltd.'e Aittir.


SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.