|
Hamur İşleri kategorisinde açılmış olan Kalakay tarifi konusu , ...
| LinkBack | Seçenekler | Arama | Stil |
23.08.2014, 15:48 | #1 (permalink) |
Bağımlı Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kalakay tarifi Kalakay tarifi malzemeler: 1 su bardağı süt 2 çay kaşığı tuz 5 su bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kalakay tarifi hazırlanışı: Ilık sütün içerisine tuz atıp, karıştırın. Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin. Yoğurma kabının içerisine kesilmiş sütü dökün, unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 cm olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin. Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin. 180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
__________________ SON... |
Yukarı'daki Konuyu Aşağıdaki Sosyal Ağlarda Paylaşabilirsiniz. |
| |
Forum hakkında | Kullanılan sistem hakkında |
| SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc. |